اینترنت و شبکه اطلاعات

اینترنت ۶G چیست؟

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نسل ۶ اینترنت

در حالتی که بسیاری از ما تصور سرعت اینترنت ۵g را نداریم و امری رویایی می باشد ، باید به اینترنت نسل ۶ یا همان ۶G خوش آمد بگوییم. از نظر فنی نسل ۶ اینترنت هنوز وجود ندارد اما از نظر تئوری و براساس پیشرفت تکنولوژی روز افزون و همچنین براساس شبکه های فعلی باید منتظر نوعی کاملا متفاوت و جدید از اینترنت باشیم.

اینترنت 6G

اینترنت ۶G چیست ؟

اینترنت نسل۶ ششمین نسل از اینترنت یا تکنولوژی ارتباط بی سیم است. نسل ششم یک تکنولوژی بی سیمی می باشد که میتواند مساحت و ابعاد زیادی را پوشش دهد.نسل های اینترنت های وایرلس هر ۱۰ سال توسط سازمان ارتباطات جهانی (ITU) آپدیت می شود و خب طبیعی است که در هر نسل با توسعه تکنولوژی اش نوع کدگذاری اش تفاوت پیدا می کند و دستگاه های نسل قدیم مثل موبایل ها و تبلت ها نمی توانند از این ورژن استفاده کنند.

این تکنولوژی ادامه دهنده نسل ۴G و ۵G است و با استفاده از باندهای رادیویی با فرکانس بالاتر، سرعت بسیار بیشتر و تاخیر کمتری به شبکه ها می دهد. اینترنت نسل ۶ می تواند از دستگاه ها و سیستم های پیچیده مانند تلفن همراه و اتومبیل های خودکاراتومبیل‌ها و هواپیماهای اتوماتیک و بدون سرنشین، کارخانه‌هایی با کنترل از راه دور و سایر کاربردهای هوش مصنوعی (AI)  در ترکیب با نسل پنجم اینترنت باعث خلق شگفتی‌های فراوانی شده و خواهد شد.

“فناوری هوشمند” رسانه تخصصی انقلاب صنعتی چهارم

پیش‌بینی می‌شود که ظهور ۶G این موضوع را بیش‌ازپیش موردتوجه قرار دهد  . اما اینترنتی که امروزه ما از آن استفاده می کنیم مبتنی بر نسل ۴ یا ۴G می باشد. اینترنت ۴G با افزایش سرعت داده‌ها، به ما اجازه داد فعالیت‌های آنلاین مانند پخش فیلم‌های HD و بازی‌های ویدیویی را بسیار راحت‌ تر از گذشته و از طریق تلفن همراه انجام دهیم. جالب‌توجه است، درحالی‌که به استفاده همگانی از اینترنت ۵G نزدیک می‌شویم، بسیاری از شرکت‌های تلفن همراه هنوز از بسیاری از قابلیت‌های اینترنت ۴G استفاده نکرده و حتی آن‌ها را نمی‌شناسند.

به طور متوسط، دستگاه‌های تلفن همراه در شبکه‌های ۴G یا  LTE حدود ۳۳.۸۸ مگابیت بر ثانیه سرعت بارگیری دارند. این مقدار کاملاً کمتر از برآورد اولیه‌ای است که برای اینترنت ۴G برنامه‌ریزی‌شده بود. اگرنگاهی به اینترنت ۵G داشته باشیم سرعت اینترنت ۵G فعلی بسته به نوع شبکه بین ۴۰ تا ۱۱۰۰ مگابیت در ثانیه است. کارشناسان تخمین می‌زنند که اینترنت ۵G درنهایت می‌تواند سرعت را تا حداکثر ۱۰۰۰۰ مگابیت بر ثانیه برساند. اما تعریف نسل ششم اینترنت کاملاً ساده است: اینترنت ۶G چیزی فراتر از سرعت اینترنت خواهد بود.

تعریفی از اینترنت نسل ۶

با اینکه اینترنت ۶G هنوز وجود ندارد در نتیجه صحبت درباره نوع کارکرد آن کمی غیر منطقی می باشد. تعریف چشم انداز اینترنت ۶G از سال حدودا ۲۰۲۱ شروع شده است و پیش بینی می شود تکمیل این استاندارد تا سال ۲۰۲۸ ادامه پیدا کند. در حالی که تعاریف فعلی از ۶G هنوز تعاریف اولیه محسوب می‌شوند، فعالیت‌های تحقیق و توسعه (R&D) از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است ؛ برای مثال چین در یک آزمایش ، ماهواره آزمایشی ۶G را با یک سیستم تراهرتزی پرتاب کرد.

تعریفی که می توان از اینترنت ۶G داشت این می باشد که اهداف اینترنت نسل ششم رساندن زمان تاخیر انتقال و دریافت داده به کمتر از ۱ میلی‌ثانیه است. این هدف نیازمند نوآوری‌ها و تکنولوژی‌های زیادی است. همان‌طور که در۵G هدف انتقال داده در فرکانس‌های فوق بالا تا مرز ۱۰۰ گیگاهرتز بود، در ۶G نیز دانشمندان به دنبال انتقال اطلاعات در فرکانس‌های بالاتر از ۱۰۰ گیگاهرتز یا حتی تراهرتز (THz) هستند و این امواج بسیار شکننده است.

اینترنت ۶G همانند تمام نسل‌های جدید شبکه ارتباطات موبایلی، سرعت و ظرفیت بیشتری ارائه کرده و لیتنسی را حتی نسبت به ۵G هم بهبود می‌بخشد. این شبکه از ترکیب موج‌های زیر mm که در حال حاضر بهترین نوع ۵G را ممکن کرده‌اند با زیر مجموعه امواج mm-waves و امواج تراهرتز (THz) استفاده می‌کند. نسل ششم شبکه‌های ارتباطات با تکیه بر این قابلیت‌ها به گفته برخی متخصصان می‌توان تا حداکثر سرعت هزار گیگابیت بر ثانیه را امکان‌پذیر سازد.

انتظار می‌رود در نسل ششم ارتباطات بی‌سیم، امکان تنظیم فرکانس و استفاده از فراکنس‌های مختلف بر اساس نیاز فراهم شود. این سطح از ظرفیت و لیتنسی ، کاربرد‌های مختلف ۵G را تقویت و بستری مناسب برای کاربرد‌های نوآورانه در بحث اتصال ، تشخیص ، حس و تصویربرداری فراهم می‌کند.

منبع: Iranfso

محتوی بیشتر از اینترنت و شبکه‌اطلاعات:

  ” اقتصادالکترونیکی“آخرین و به روزترین محتوی در اقتصاددیجیتال

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا