سلامت و پزشکی هوشمند

فناوری‌های برتر حوزه پزشکی در سال ۲۰۲۳ را بشناسید

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

فناوری‌های نوین در حوزه پزشکی نیز نفوذ کرده است و به بهبود تشخیص، درمان یا بهبود سلامت افراد کمک می‌کند.هوش مصنوعی با استفاده از یادگیری ماشینی به ارزیابی حجم زیادی از داده‌های مربوط به بیماران می‌پردازد، با ایجاد الگوریتم‌های مناسب تفکر انسان را تقلید می‌کند و مراقبت‌های پزشکی موثری را ارائه می‌دهد.

تکنولوژی‌های نوین در حوزه پزشکی نیز نفوذ کرده است و به بهبود تشخیص، درمان یا بهبود سلامت افراد کمک می‌کند. ابزارهای مجهز به فناوری‌های پیشرفته به متخصصان کمک می‌کند تا بیماری‌ها را با دقت بالاتر و به موقع‌تر تشخیص دهند، همچنین به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها و تسریع فرآیند درمان کمک قابل‌توجهی می‌کند در ادامه به بررسی چند فناوری برتر در حوزه پزشکی در سال ۲۰۲۳ می‌پردازیم:

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی با استفاده از یادگیری ماشینی به ارزیابی حجم زیادی از داده‌های مربوط به بیماران می‌پردازد، با ایجاد الگوریتم‌های مناسب تفکر انسان را تقلید می‌کند و مراقبت‌های پزشکی مؤثری را ارائه می‌دهد. ابزارها و ربات‌های مجهز به فناوری هوش مصنوعی با توجه به سوابق بیماری فرد، سابقه و علائم فعلی بیمار و تشخیص بیماری، داروها و برنامه‌های درمانی پیشنهادی ارائه می‌دهد.

اینترنت اشیا

اینترنت اشیا متشکل از اشیای فیزیکی است که به اینترنت متصل هستند، به‌طوری که بیش از ۵۰۰ هزار دستگاه پزشکی مجهز به وب به‌طور فزاینده‌ای به یکدیگر متصل می‏‌شوند و بهترین، دقیق‌ترین و به‌روزترین داده‌ها را ارائه می‌دهند. با پیشرفت فناوری‌ها و نرم‌افزارها، دستگاه‌های پزشکی با دیگر دستگاه‌های هوشمند مجاور یک شبکه تشکیل می‌دهند و به بهبود شرایط بیمار کمک می‌کنند. پزشکان از این طریق وضعیت بیماران را بررسی می‌کنند. علاوه بر این، از فناوری اینترنت اشیا برای نظارت از راه دور بیمار نیز استفاده می‌شود.

نانو پزشکی

نانو پزشکی نوعی فناوری است که در مقیاس اتمی، مولکولی یا فوق مولکولی عمل می‌کند و در تصویربرداری، سنجش، تشخیص و تحویل از طریق دستگاه‌های پزشکی کاربرد دارد. محققان همواره در حال یافتن راه‌های جدید برای استفاده از فناوری نانو پزشکی برای هدف قرار دادن سلول‌های فردی هستند. برای نمونه، یک شرکت داروسازی زیستی به نام BlueWillow Biologic فناوری نانو را توسعه داده است که با ویروس‌ها و باکتری‌ها مبارزه می‌کند.

دستگاه‌های مجهز به شبکه ۵G

با مجهز شدن دستگاه‌های پزشکی به شبکه ۵G، می‌توان به اتصال اینترنتی مطمئن و سریع دسترسی داشت، در این صورت حسگرها و دستگاه‌های پزشکی متصل به شبکه ۵G می‌توانند بلافاصله داده‌ها را ضبط و انتقال دهند. این فرآیند نظارت بر وضعیت بیمار را بهبود می‌بخشد.

ضربان‌ساز مصنوعی هوشمند

قدمت ضربان‌ساز مصنوعی به بیش از ۱۰۰ سال پیش برمی‌گردد، با گذر زمان نیز هوشمندتر شده است و میلیون‌ها بیمار از آن استفاده می‌کنند. این ابزار با ارسال تکانه‌های الکتریکی به حفره‌های ماهیچه‌های قلب، از آریتمی‌های قلبی خطرناک پیشگیری می‌کند، نظارت از راه دور نیز یکی از ویژگی‌های قابل توجه این محصول است، کاربران می‌توانند با جفت کردن ضربان‌سازها با گوشی‌های هوشمند از طریق بلوتوث، آن را کنترل کنند.

دستیاران دیجیتالی درمان

دستیارهای دیجیتالی مانند گوگل و الکسا نحوه تعامل مردم با فناوری را تغییر داده‌اند، می‌توان از این فناوری در حوزه پزشکی نیز استفاده کرد، به‌طوری که به تشخیص به‌موقع و درمان مؤثرتر بیماری‌ها کمک قابل‌توجهی می‌کند. برای نمونه، استارتاپ AI Saykara دستیار صوتی راه‌اندازی کرده است که می‌تواند مکالمه بین پزشک و بیمار را از طریق دستورات صوتی گوش دهد و آن‌ها را درک کند.

درمان دیجیتال

افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن به‌طور معمول به مراقبت مداوم نیاز دارند؛ این مراقبت شامل نظارت بر علائم، آموزش بیمار، تنظیم دارو تغییرات رفتاری می‌شود و بسیار پرهزینه و زمان‌بر است، بنابراین درمان دیجیتال می‌تواند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کند؛ به طوری که توسط پزشک برای بیمار تجویز می‌‎شود و می‌توان از آن به عنوان برنامه در تلفن هوشمند بیمار استفاده کرد، همان‌طور که بیماران از برنامه‌ها استفاده می‌کنند، اطلاعات مربوط به سلامتی آن‌ها به پزشک گزارش می‌شود.

منبع: ایمنا

  • فناوری‌های برتر حوزه پزشکی در سال ۲۰۲۳ را بشناسید
کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا