حکمرانی و فناوریسلامت و پزشکی هوشمندیادداشت

کنترل کرونا با مدیریت هوشمند

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

شهلا سراجی؛ کارشناس روابط بین‌الملل

بیماری کرونا پدیده قرن بیست و یکم بود. شیوع گسترده این بیماری در جهان نظم سیاسی و اقتصادی را به طور کلی دگرگون کرده است. مشکلات اصلی این همه گیری بر اقتصاد و تجارت خارجی نیز بسیار جدی بوده است. به همین دلیل اولین قانون مهار این همه گیری در فاصله‌گذاری اجتماعی معنا یافته است؛ به طوری که در چین و کشورهای توسعه یافته که امکانات بهداشتی و اقتصادی بالایی دارند و تجربه بیماری و همه‌گیری‌های اینچنینی را پشت سر گذاشته‌اند، روش ایزوله سازی افراد و قفل شهرها از اولین اقدامات انجام شده برای مهار چنین بیماری‌هایی بوده است.

چین کشوری که کرونا از آن سر برآورد با رویکردی تهاجمی توانست بیماری را کنترل و تا حدودی مهار کند. البته باید گفت که مردم چین با توجه به سابقه بیماری سارس تجربه زیسته خوبی با ویروس‌های واگیردار داشته‌اند. به همین دلیل مهم این است که ماسک زدن برای مردم شرق آسیا به خاطر بیماری‌های ویروسی در آن مناطق امری عادی محسوب شده ولی در عین حال در سایر نقاط مانند ایران، ماه ها طول کشید تا استفاده از ماسک به بخش مهمی از امر مبارزه با کرونا تبدیل شد.

از ورود این بیماری به کشور که بیش از۹ماه می گذرد و در طی این مدت فراز و نشیب های زیادی در مدیریت آن شاهد هستیم. در این شرایط دولت و مجموعه نظام با بهره گیری از مدیریت موفق این بیماری در مرحله اول در استراتژی هوشمند و سنجیده، محدودیت‌های تردد،بسته شدن مشاغل پر ریسک و پر خطر و اعمال جریمه برای تردد خودرو ها در بازده زمانی خاص را در دستور کار قرار دادند که تا حدودی باعث کنترل بیماری شد.

لازم به یادآوری است که در مهار این بیماری محوریت با مردم است. یعنی اگر استراتژی های اتخاذ شده خوب جواب می دهد تنها دلیلش آگاهی و دانش بالای مردم نسبت به خطر کرونا است. در واقع این احساس و تصور در بین شهروندان شکل گرفت که تمام تلاش و دغدغه دولت سلامتی مردم است.

به همین منظور باید در نظر داشته باشیم دورهمی ها و تجمعات عامل اصلی و فراگیر شیوع بیماری بوده و با اعمال برخی از راهکارهای ساده نظیر فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک به میزان قابل توجهی می‌توان از خطر سرایت آن کاست.
منبع: روزنامه ابتکار

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا