شهر هوشمندکشاورزی هوشمند

شهر مصدر و مزرعه عمودی هوشمند

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

شهر مصدر، مرکز پایداری و نوآوری ابوظبی، مزرعه عمودی سرپوشیده خود را با شرکت فناوری کشاورزی Alesca Technologies راه‌‌‌اندازی کرده است تا به چالش‌‌‌های امنیت غذایی کمک کند. این پروژه از تجهیزات خودکار و نرم‌‌‌افزار هوش مصنوعی برای پرورش انواع سبزی‌‌‌های برگ‌‌‌دار، کاهو و گیاهان تازه که فاقد مواد شیمیایی مضر هستند، استفاده می‌کند.

مزرعه عمودی در دو کانتینر مخصوص حمل‌ونقل تغییر کاربری داده شده در نزدیکی اکو پلازای مصدر قرار خواهد گرفت که اولین آن در حال حاضر راه‌‌‌اندازی شده است و برنامه‌‌‌هایی برای توسعه دومین کانتینر در سال آینده وجود دارد. پس از بهره‌‌‌برداری کامل، کانتینرها در تمام طول سال ماهانه بیش از ۶۵۰ کیلوگرم سبزی تولید می‌کنند. مصدر می‌‌‌گوید که مزرعه عمودی که ۹۰ تا ۹۵‌درصد آب کمتری نسبت به مزارع معمولی مصرف می‌کند، برای آموزش بازدیدکنندگان در مورد کشاورزی عمودی به عنوان راه‌‌‌حلی برای چالش‌‌‌های امنیت غذایی استفاده خواهد شد. همچنین فرآیند نظارت بسیار کنترل‌شده و خودکار مزرعه در به حداکثر رساندن تولید غذا و به حداقل رساندن ضایعات غذا کمک می‌کند.

سباستین میلر، مدیر حوزه عمومی ‌‌‌مصدر سیتی، گفت: مشارکت و آزمایش برای دستیابی به راه‌‌‌حل‌‌‌های نوآورانه در راستای مقابله با تغییر آب و هوایی موضوعاتی کلیدی برای ما هستند.

وی در ادامه افزود: ما خوشحالیم که با شرکتی مانند Alesca همکاری می‌‌‌کنیم که به عنوان یک بستر آزمایشی برای بومی‌‌‌سازی تولید غذا و تولید مواد غذایی با کیفیت بالا شناخته می‌شود و هر دو نقشی پررنگ در پرداختن به امنیت غذایی و چالش‌‌‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی دارند. مزرعه عمودی سرپوشیده آلسکا همچنین پتانسیل استفاده از زمین چند‌منظوره را به نمایش می‌‌‌گذارد که به‌ویژه در شهرهای پر‌تراکم مهم است.

استوارت اودا، بنیان‌گذار آلسکا، در این خصوص اظهار کرد: تحول صنعت کشاورزی مستلزم همکاری با نوآوران در ده‌‌‌ها بخش است و ما بسیار هیجان‌‌‌زده هستیم که توسعه فناوری و تاثیر جهانی خود را با تعامل فعال با جامعه شهر مصدر تسریع کنیم. آلسکا تکنولوژی بخشی از خوشه رو به رشد فناوری کشاورزی شهر مصدر است، از جمله شرکت Dana که محصولات ارگانیک را پرورش می‌دهد، شرکت Circa Biotech که از مگس‌‌‌های سیاه سرباز برای تبدیل زباله‌‌‌های غذایی به خوراک حیوانات ارگانیک و سایر محصولات استفاده می‌کند و همچنین شرکت HydroArtPod که کشاورزی عمودی ارگانیک را به خانه‌‌‌ها می‌‌‌آورد.

کشاورزی عمودی نوعی از زراعت است که مواد در سطوح شیبدار عمودی قرار می‌‌‌گیرند. کشاورزی‌‌‌های عادی روی زمینی مسطح در مزرعه، کشتزار یا گلخانه انجام می‌‌‌شوند و صیفی‌‌‌جات، سبزیجات و سایر محصولات زراعی روی لایه‌‌‌ای صاف از سطح زمین کاشته و برداشت می‌‌‌‌‌‌شوند، اما در این شیوه از کشاورزی، این مواد زراعی به شکل لایه‌‌‌‌‌‌های عمودی و متصل به هم بر روی یکدیگر انباشته می‌‌‌‌‌‌شوند و در این صورت شکلی یکدست و یکپارچه مانند انبار یا ساختمانی ستونی و عمودی را ایجاد می‌کنند. کشاورزی عمودی نسبت به روش‌های کشاورزی سنتی دارای ردپای کربن به طور قابل‌توجه کمتری است و گیاهان را با استفاده از محلول‌‌‌های مغذی معدنی در آب و بدون استفاده از خاک پرورش می‌دهد.

با واردات ۸۰ تا ۹۰‌درصد مواد غذایی موردنیاز امارات متحده عربی، تاکید بیشتری بر امنیت غذایی شده است. فوریه گذشته، بزرگ‌ترین مزرعه عمودی تحقیق و توسعه جهان در ابوظبی افتتاح شد. شرکت کشاورزی عمودی ایالات متحده AeroFarms یک مرکز تحقیق و توسعه به مساحت ۶۰۰۰ مترمربع، بزرگ‌ترین مرکز در نوع خود در جهان را با هدف پیشبرد کشاورزی پایدار در آب و هوای خشک افتتاح کرد. همچنین در جولای ۲۰۲۲، هواپیمایی امارات بزرگ‌ترین کارخانه کشاورزی عمودی جهان را در دبی افتتاح کرد که سرمایه‌گذاری مشترک ۴۰ میلیون دلاری با شرکت آمریکایی Crop One بود. از طرف دیگر، بوستانیکا، مزرعه هیدروپونیک با مساحت ۳۳۰هزار فوت مربع در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم، می‌تواند سالانه بیش از یک میلیون کیلوگرم سبزی با یک نرخ تولید حدود ۳۰۰۰ کیلوگرمی ‌‌‌در روز رشد دهد.

امارات کمپین‌‌‌های متعددی را با هدف بهبود امنیت غذایی و کاهش ضایعات غذایی راه‌‌‌اندازی کرده است. در ماه نوامبر نیز یک کمپین سراسری به نام Ne&#۳۹;ma برای کاهش ضایعات مواد غذایی راه‌‌‌اندازی شد که به دستیابی به هدف امارات برای کاهش ۵۰ درصدی ضایعات غذایی تا سال ۲۰۳۰ کمک می‌کند. یک نظرسنجی که توسط Ne&#۳۹;ma در ماه دسامبر گردآوری شد، نشان داد که هرساله حدود ۴۰‌درصد از مواد غذایی مصرفی در امارات هدر می‌رود که هزینه آن بالغ بر ۶ میلیارد درهم (۱.۶ میلیارد دلار) است.

در فرآیند بررسی نحوه غذا خوردن امارات متحده عربی که یک پروژه ملی بررسی ضایعات مواد غذایی خانگی در سال ۲۰۲۳ بود، بیش از ۶۰۰۰ نفر مورد بررسی قرار گرفتند و در این تحقیقات ۵۷‌درصد ساکنان این کشور اعتراف کرده‌اند که بیش از یک بار در هفته غذای آماده سفارش داده‌‌‌اند. همچنین این مطالعه نشان داد که ۳۸‌درصد از افراد مورد سوال، بیش از حد غذا سفارش داده‌‌‌اند، در حالی که تنها ۵۳‌درصد گفتند که باقی‌مانده غذا را با خود به خانه می‌‌‌برند.

منبع: دنیای اقتصاد

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا