صنعت هوشمند

اتوماسیون صنعتی چیست ؟ انواع سیستم های اتوماسیون صنعتی

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

اتوماسیون صنعتی جایگزینی با کامپیوترها و ماشین ها به جای تفکر انسان است. کلمه Automation به معنای “خود دیکته کننده” یا “یک مکانیسم حرکت به خودی خود” است که از کلمات یونانی Auto و Matos گرفته شده است که در آن auto به معنای خود است در حالی که Matos به معنای حرکت است.

رقابت بسیار فزاینده امروزی در صنعت، نیازمند محصولات با کیفیت بالا و سازگارترین با قیمت رقابتی است. برای رسیدگی به این چالش، تعدادی از صنایع طرح های مختلف محصول جدید و تکنیک های تولید یکپارچه را به موازات استفاده از دستگاه های خودکار در نظر می گیرند.

یکی از حرکات قابل توجه و تاثیرگذار برای دستیابی به راه حل های چالش فوق، اتوماسیون صنعتی است. اتوماسیون صنعتی با اتخاذ فناوری ها و خدمات جدید، نوآورانه و یکپارچه، کیفیت محصول، قابلیت اطمینان و نرخ تولید را افزایش می دهد و در عین حال هزینه تولید و طراحی را کاهش می دهد.

اتوماسیون صنعتی چیست؟

اتوماسیون یک گام بیشتر از مکانیزاسیون برداشته است که از مکانیزم ماشینی خاصی استفاده می کند که به اپراتورهای انسانی برای انجام یک کار کمک می کند. مکانیزاسیون عملیات دستی یک کار با استفاده از ماشین آلات نیرودار است که به تصمیم گیری انسان بستگی دارد.

از سوی دیگر، اتوماسیون با استفاده از دستورات برنامه نویسی منطقی و ماشین آلات قدرتمند جایگزین دخالت انسان می شود.

اتوماسیون صنعتی جایگزینی با کامپیوترها و ماشین ها به جای تفکر انسان است. کلمه Automation به معنای “خود دیکته کننده” یا “یک مکانیسم حرکت به خودی خود” است که از کلمات یونانی Auto و Matos گرفته شده است که در آن auto به معنای خود است در حالی که Matos به معنای حرکت است.

به طور خلاصه، اتوماسیون صنعتی را می توان به عنوان استفاده از فناوری های مجموعه و دستگاه های کنترل خودکار تعریف کرد که منجر به عملیات و کنترل خودکار فرآیندهای صنعتی بدون دخالت چشمگیر انسان و دستیابی به عملکرد برتر نسبت به کنترل دستی می شود. این دستگاه های اتوماسیون شامل PLC، PC، PAC و … و فناوری ها شامل انواع سیستم های ارتباطی صنعتی می باشد.

شکل بالا اتوماسیون نیروگاهی ارائه شده توسط زیمنس برای دستیابی به عملیات پایدار، ایمن و اقتصادی را نشان می دهد. این اتوماسیون یکپارچه (TIA) را با خودکار کردن هر بخش از نیروگاه با دستگاه های کنترل کارآمد، حسگرهای میدانی و دستگاه های فعال کننده فراهم می کند. در این اتوماسیون، ماژول های SIMATIC (PLC) به عنوان دستگاه های کنترلی استفاده می شوند در حالی که WinCC یک رابط گرافیکی موثر ارائه می دهد.

مزایای اتوماسیون صنعتی

برای افزایش تولید

اتوماسیون کارخانه یا کارخانه تولیدی یا فرآیند، نرخ تولید را از طریق کنترل بهتر تولید بهبود می بخشد. با کاهش شدید زمان مونتاژ هر محصول با کیفیت تولید بیشتر، به تولید انبوه کمک می کند. بنابراین، برای یک ورودی کار معین، مقدار زیادی خروجی تولید می کند.

کاهش هزینه

ادغام فرآیندهای مختلف در صنعت با ماشین آلات خودکار، زمان چرخه و تلاش را به حداقل می رساند و در نتیجه نیاز به نیروی انسانی کاهش می یابد. بنابراین سرمایه گذاری بر روی کارمندان با اتوماسیون صرفه جویی شده است.

برای بهبود کیفیت محصول

از آنجایی که اتوماسیون دخالت انسان را کاهش می دهد، احتمال خطاهای انسانی نیز از بین می رود. یکنواختی و کیفیت محصول با انطباق بیشتر را می توان با اتوماسیون با کنترل و نظارت تطبیقی فرآیندهای صنعتی در تمام مراحل از ابتدای تولید تا محصول نهایی حفظ کرد.

برای کاهش بررسی های معمول

اتوماسیون به طور کامل نیاز به بررسی دستی پارامترهای مختلف فرآیند را کاهش می دهد. فرآیندهای صنعتی با بهره‌گیری از فناوری‌های اتوماسیون، به‌طور خودکار متغیرهای فرآیند را با استفاده از تکنیک‌های کنترل حلقه بسته برای تنظیم یا مقادیر دلخواه تنظیم می‌کنند.

برای بالا بردن سطح ایمنی

اتوماسیون صنعتی سطح ایمنی پرسنل را با جایگزینی آنها با ماشین های خودکار در شرایط کاری خطرناک افزایش می دهد. به طور سنتی، ربات های صنعتی و دستگاه های رباتیک در چنین مکان های پرخطر و خطرناکی اجرا می شوند.

انواع سیستم های اتوماسیون صنعتی

  1. اتوماسیون ثابت یا سخت

این نوع اتوماسیون برای انجام عملیات ثابت و تکراری به منظور دستیابی به نرخ تولید بالا به کار می رود. از تجهیزات ویژه یا اختصاصی برای خودکارسازی عملیات مونتاژ یا پردازش توالی ثابت استفاده می کند. هنگامی که از آن استفاده می شود، تغییر یا تغییر طراحی محصول نسبتاً دشوار است. بنابراین در ارائه تنوع محصول انعطاف ناپذیر است، اما با نرخ تولید بالاتر باعث افزایش راندمان و کاهش هزینه واحد می شود.

  1. اتوماسیون قابل برنامه ریزی

در این اتوماسیون، کلاس خاصی از تغییرات محصول و همچنین عملیات مونتاژ یا پردازش را می توان با اصلاح برنامه کنترل در تجهیزات خودکار تغییر داد.

این اتوماسیون برای فرآیند تولید دسته ای که در آن حجم محصول متوسط به بالا است، بهترین گزینه است. اما در این مورد، تغییر و پیکربندی مجدد سیستم برای یک محصول جدید یا دنباله ای از عملیات دشوار است. بنابراین، محصول جدید یا پیکربندی مجدد توالی عملیات نیاز به یک راه اندازی طولانی دارد.

  1. اتوماسیون انعطاف پذیر یا نرم

این سیستم اتوماسیون تجهیزات کنترل خودکار را فراهم می کند که انعطاف پذیری زیادی را برای ایجاد تغییرات در طراحی محصول ارائه می دهد. این تغییرات را می توان به سرعت از طریق دستورات داده شده در قالب کد توسط اپراتورهای انسانی انجام داد.

منبع: اتوماسیون فرسان نمایندگی زیمنس

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا