تحول دیجیتال در صنعت و معدنگزارشهوش مصنوعی

هوش مصنوعی؛ از اصلی‌ترین روندهای فناورانه دنیا

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

انقلاب صنعتی چهارم به رهبری فناوری هوش مصنوعی در دنیای امروز، در حال تخریب راهکارهای عملی و اجرایی صنایع مختلف بوده است و رسیدن به قله‌های فناورانه در این عرصه، مستلزم توجه و پیگیری روندهای هوش مصنوعی در دنیا خواهد بود.

امیر شریفیان، مدیر مرکز رصد و ترویج اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در یادداشتی نوشته است:

بدون شک فناوری هوش مصنوعی و زیرشاخه‌های آن هم‌چون یادگیری ماشین، از اصلی‌ترین روندهای فناورانه دنیا در سالیان اخیر بوده است.

جهت مشاهده ودانلود ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.

انقلاب صنعتی چهارم به رهبری فناوری هوش مصنوعی در دنیای امروز، در حال تخریب راهکارهای عملی و اجرایی صنایع مختلف بوده است و بر هیچ‌کس پوشیده نیست که رسیدن به قله‌های فناورانه در این عرصه، مستلزم توجه و پیگیری روندهای هوش مصنوعی در دنیا خواهد بود.

یکی از راه‌های رصد و پایش این واقعیت، بررسی انتشارات علمی مرتبط با هوش مصنوعی است که توجه و تمرکز کشورهای قدرتمند جهان در زمینه گسترش تحقیق و توسعه مرتبط با این فناوری را نشان می‌دهد. هرچند چنین آمار و اطلاعاتی به‌تنهایی نمی‌تواند بیانگر توسعه فناوری و قابلیت‌های یک کشور در یک فناوری خاص باشد اما پایش چنین روندهایی می‌تواند به عنوان نقطه آغازین تحلیل مسیر توسعه به درک هر چه صحیح‌تر گستره آن کمک کند.

به‌عنوان مثال، تعداد انتشارات مجلات ‌علمی هوش مصنوعی از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، ۳۴.۵ درصد رشد داشته است که درصد رشد بسیار بیشتری نسبت به سال‌‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ ، که ۱۹.۶درصد بود را نشان می‌دهد.

در تمام کشورها، بیشترین نسبت مقالات هوش مصنوعی متعلق به موسسات دانشگاهی است. اما رده دوم در میان کشورهای مختلف متفاوت است. در ایالات متحده، تحقیقات وابسته به‌ شرکت‌ها ۱۹.۲ درصد از کل انتشارات را تشکیل می‌‌دهد، درحالی‌که در چین، رده دوم با ۱۵.۶ درصد و در اتحادیه اروپا، ۱۷.۲ درصد مربوط به مطالعات دولتی است.

در سال ۲۰۲۰ برای نخستین بار، چین از نظر سهم استناد مجلات هوش مصنوعی در جهان، از ایالات متحده پیشی گرفت.

در پی شیوع کووید ۱۹، اکثر‌ کنفرانس‌های اصلی هوش مصنوعی به‌صورت مجازی برگزار و در نتیجه افزایش قابل توجهی در شرکت‌‌کنندگان مشاهده شد. تعداد شرکت‌کنندگان در ۹ کنفرانس در سال ۲۰۲۰  تقریبا دوبرابر شد.

تنها در شش سال گذشته، تعداد انتشارات مرتبط با هوش مصنوعی در arXiv بیش از ۶ برابر شده است و از ۵۴۷۸ مورد سال ۲۰۱۵ به  34736 مورد در سال ۲۰۲۰ رسیده است.

انتشارات هوش مصنوعی ۳.۸ درصد از کل انتشارات ‌بررسی علمی شده در سراسر جهان را در سال ۲۰۱۹ تشکیل‌ می‌دادند، درحالی‌که این میزان در سال ۲۰۱۱، ۱.۳ درصد بود.

تمام این آمارها، نشان‌دهنده آن است که فناوری هوش مصنوعی یکی از نقاط تمرکز اصلی فناورانه و علمی در کشورهای مختلف دنیا است.

منبع: سیتنا،

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا