تحول دیجیتال در صنعت و معدنرباتیک

ربات ساخت‌وساز در فضا

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

پژوهشگران یک سیستم رباتیک نوآورانه را معرفی کرده‌اند که می توان از آن برای مأموریت‌های مونتاژ در مدار زمین استفاده کرد.

 از وبگاه تِک اِکسپلور (Tech Xplore)، پژوهشگران دانشگاه لینکلن انگلیس، ربات پیشرفته‌ای را طراحی کرده‌اند که راه می‌رود و احتمالاً پروژه‌های ساختمانی بزرگ را در فضا متحول خواهد کرد. آن‌ها توانایی این ربات را برای مونتاژ یک تلسکوپ فضایی با دیافراگم بزرگ ۲۵ متری آزمایش کردند. نمونه اولیه کوچک‌شده این ربات نیز نویدبخش کاربردهای فراوان آن در ساخت‌وسازها بر روی زمین بود.

تعمیر و نگهداری ساخت‌وسازهای بزرگ در هیچ‌جا به اندازه فضا مورد نیاز نیست؛ زیرا در آنجا شرایط غیرعادی است و فناوری بشر طول عمر کوتاهی دارد. فعالیت‌هایی که فضانورد در خارج از سفینه انجام می‌دهد، رباتیک، و راه‌حل‌های سیستم‌های خودکار برای مأموریت‌های سرویس و نگهداری مفید بوده‌اند و به جامعه فضایی کمک کرده‌اند تا تحقیقات پیشگامانه‌ای درباره مأموریت‌های فضایی مختلف انجام دهند. پیشرفت‌های رباتیک و سیستم‌های خودکار انجام خدمات زیادی را در فضا تسهیل می‌کنند و شامل تولید، مونتاژ، تعمیر و نگهداری، نجوم، رصد زمین و حذف زباله است؛ اما محدود به آن‌ها نیست.

افزایش مأموریت‌های فضایی و نیاز به زیرساخت‌های گسترده‌تر در مدار

یکی از پژوهشگران گفت: باید فناوری پایدار و آینده‌نگر را برای حمایت از زیست‌بوم مداری فعلی و روبه‌رشد معرفی کنیم. با افزایش مأموریت‌های فضایی، نیاز به زیرساخت‌های گسترده‌تری در مدار وجود دارد. یکی از مسئولیت‌های اصلی مأموریت‌های مونتاژ در فضا، تأمین این تقاضا است.

مونتاژ تلسکوپ در مدار

از زمان پرتاب تلسکوپ فضایی هابل و جانشین آن، تلسکوپ فضایی جیمز وب، جامعه فضایی همواره به سمت استقرار تلسکوپ‌های جدیدتر و بزرگ‌تر با دیافراگم بزرگ‌تر (قطر منطقه جمع‌آوری نور) حرکت کرده است.

مونتاژ چنین تلسکوپ هایی مانند تلسکوپ فضایی با دیافراگم بزرگ ۲۵ متری روی زمین با وسایل پرتاب فعلی، به دلیل اندازه محدود آن‌ها امکان‌پذیر نیست؛ به همین دلیل است که تلسکوپ‌های بزرگ‌تر در حالت آرمانی باید در فضا (یا در مدار) مونتاژ شوند.

به گفته پژوهشگران برای جمع‌آوری تلسکوپ‌هایی با این بزرگی در فضا، به ابزارهای مناسب نیاز داریم. آن‌ها می‌گویند: اگرچه گزینه‌های رباتیک فضایی معمولی که می‌توانند راه بروند، سریع عمل می‌کنند؛ اما مانورپذیری آن‌ها محدود است.

ربات ای‌واکر

پژوهشگران رباتی را با هفت درجه آزادی طراحی کردند که به صورت کاملاً چابک راه می‌رود. ربات ای‌واکر یک سیستم رباتیک دارای دست و پا است که می‌تواند در امتداد یک سطح به مکان‌های مختلف حرکت کند تا وظایفی را با هفت درجه قابلیت حرکت انجام دهد.

پژوهشگران می‌گویند: تحلیل ما نشان می‌دهد طرح ابتکاری پیشنهادی ای‌واکر ثابت می کند که همه‌کاره است و یک گزینه آرمانی برای انجام مأموریت‌های داخل مدار در آینده است. ربات ای‌واکر می‌تواند طول عمر یک مأموریت را با انجام مأموریت‌های معمول تعمیر و نگهداری در فضا افزایش دهد.

تجزیه‌وتحلیل نمونه اولیه کوچک‌شده این ربات نشان می‌دهد که می‌توان از آن به‌عنوان یک گزینه مناسب برای تعمیر، نگهداری و انجام عملیات مونتاژ روی زمین استفاده کرد؛ مثلاً برای بررسی‌ توربین‌های بادی.

منبع: آنا

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا