اقتصاددیجیتالگزارش

زیرساخت‌ برای توسعه اقتصاد دیجیتال لازم است اما کافی نیست

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس گفت: برای توسعه اقتصاد دیجیتال توجه به زیرساخت‌های فنی لازم است اما کافی نیست.

یلدا راهدار در جلسه کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس که با موضوع توجه به ابعاد مختلف کسب و کارهای اینترنتی برگزار شد، گفت: یکی از راه‌های مهم تحقق اقتصاد دیجیتال در کشور توجه به حوزه کسب و کارهای اینترنتی و نوپا است که توجه به این نوع کسب و کارها می‌تواند زمینه تحقق شعار سال و جهش و رشد اقتصادی را فراهم کند.

او بیان کرد: در چنین شرایطی که بیکاری در کشور ما موضوع مهم و قابل تاملی است، توجه به این حوزه می‌تواند در حل نسبی مشکل بیکاری هم در حد و اندازه خود موثر باشد.

دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره ۸، اردیبهشت ماه ۱۴۰۰

توجه به کسب و کار اینترنتی لزوما حمایت دولتی نیست

راهدار ضمن یادآوری اینکه کسب و کارهای اینترنتی سهم قابل توجهی از اشتغال در حوزه‌های فناوری‌های نوین و ارتباطات را به خود اختصاص داده‌، و با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ هزار شغل از راه فضای مجازی ایجاد می‌شود، گفت: توجه لزوما به معنای حمایت دولتی از این کسب و کارها نیست بلکه مهمتر از آن رفع موانع قانونی و مقرراتی از سر راه آنهاست. 

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: ایجاد یک کسب و کار الکترونیکی و ماندگاری در بازارهای الکترونیکی نیازمند توجه بی شائبه به پیش نیازهای این تکنولوژی از جمله زیر ساخت‌های مورد نیاز در این مسیر است.

راهدار با اشاره به موانع و مشکلات توسعه کسب و کارهای اینترنتی، این موانع را شامل نبود زیرساخت مناسب برای راه‌اندازی، عوامل مدیریتی، عوامل اقتصادی، عوامل دولتی، فرهنگی و اجتماعی، عدم وجود قوانین و مقررات حقوقی و مقاومت در مقابل تغییرات عنوان و با تشریح زیرساخت‌های عمومی مورد نیاز برای کسب و کارها در فضای مجازی، ادامه داد: ما وظیفه داریم زیر ساخت‌ها را ایجاد کنیم تا مردم بر پایه آن کسب و کارهایشان را ایجاد کنند.

او با ارائه آماری پیرامون وضعیت کسب و کارهای اینترنتی عنوان کرد: تا شهریور۱۳۹۹ ماه سال گذشته ۱۸۴۷ پروانه کسب از طرف اتحادیه کسب و کارهای مجازی صادر شده که ۵.۳۶ درصد از کسب و کارهای عضو اتحادیه کسب و کارهای مجازی از استان فارس است.

جهت دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.

افزایش واحدهای تجارت الکترونیک در حوزه فروش کالا

راهدار ادامه داد: حدود ۴۹ درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی صرفا در حوزه فروش کالا فعالیت می‌کنند که این میزان نسبت به سال ۹۸ در حدود ۱۷ درصد رشد داشته و حدود ۲۷ درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی تنها به ارائه خدمات می‌پردازند که این میزان نیز نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش داشته است.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: همچنین ۲۴ درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی در هر دو حوزه فروش کالا و ارائه خدمات فعالیت دارند که این شاخص آماری هم نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

به گفته راهدار، کشور ما در سالهای اخیر در حوزه تجارت الکترونیکی روند رو به رشدی را تجربه کرده به طوری که بر اساس گزارش آنکتاد در سال ۲۰۱۹ رتبه ایران در حوزه تجارت الکترونیکی از میان ۱۵۲ کشور جهان به جایگاه ۴۲ رسیده است که این رتبه نسبت به سال قبل ۷ پله ارتقا داشته اما سهم درآمد ایران از تجارت الکترونیکی در منطقه و در بین کشورهای همسایه تنها ۷ درصد است.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: تسهیل شرایط، فرهنگ سازی، بهبود زیرساخت‌ها، حمایت‌های لازم از کارآفرینان در این بخش و برطرف کردن موانع آن می‌تواند چشم انداز روشنی را برای رونق اقتصادی کشور ترسیم کند.

راهدار در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص فعالیت‌های شورای پژوهش اتاق بازرگانی فارس نیز افزود: رویکرد اتاق بازرگانی فارس در انجام فعالیت‌های پژوهشی بر مبنای نیازسنجی بخش خصوصی و کاربردی بودن پژوهش هاست که هدف ما در تهیه این پژوهش ها رفع نیازهای بخش صنعت استان و تاثیر مثبت در بهبود فضای کسب و کار و توسعه اقتصادی است.

او بیان کرد: در همین راستا همفکری اعضا کمیسیون و طرح موضوع های کاربردی برای بررسی توسط اساتید شورای پژوهش اتاق در راستای رفع چالش‌های حوزه فاوا موضوع مهم و در دستور کار ما در این کمیسیون است.

راهدار همچنین پیرامون راه‌اندازی انجمن بلاکچین و رمز ارز تحت پوشش قانون اتاق ایران مواردی را مطرح کرد.

در ادامه این جلسه مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس نیز گفت: کشورهای برجسته دنیا به خصوص کشورهای تازه صنعتی شده آسیایی برای این که بتوانند بیشترین ارزش افزوده را از این سرمایه به دست آورند تمرکز خود را روی کسب و کارهای نو به کار بسته‌اند.

مهرداد سهرابی با ارائه گزارش عملکرد حوزه ارتباطات استان فارس در سال ۹۹ اضافه کرد: وضعیت سرویس‌ها و خدمات دولت الکترونیک، هوشمند سازی مدارس، از اقدامات ارزشمند بوده و تجهیز بیش از چهار هزار مدرسه روستایی و شهری استان به اینترنت پر سرعت، رضایت دانش آموزان و دانشجویان را در استان فراهم کرده است.

این مقام مسئول در فارس احداث و ارتقای ۱۴۲ سایت همراه اول در سال گذشته و ۴۶ سایت این اپراتور در سال جاری را یادآور شد و گفت: دسترسی ۳۰۵ روستای استان فارس به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پر سرعت سیار فراهم شده است.

منبع: ایسنا

بیشتر از اقتصاد دیجیتال در elececo:
طرح «مدیریت بازار رمزارزها» در مجلس بررسی می‌شود
آینده مشاغل و نقش انسان ها
تصمیم جدی آمریکا و اروپا در زمینه اقتصاد دیجیتال؛ گسترش همکاری در هوش مصنوعی
انقلاب بانکداری در گرو احراز هویت و امضای دیجیتال
منافع اقتصادی کشورها از هوش مصنوعی
برزیل به دنبال کاهش شکاف دیجیتالی در دوران «کرونا » است
ارتقا سطح بلوغ منابع انسانی، مزیت رقابتی اقتصاد دیجیتال
هوش مصنوعی به بورس چه کمکی می‌کند؟
اقتصاد دیجیتال و دولت آینده ایران
تحلیل اکونومیست از رشد باج‌افزارها و تاثیر آن بر توسعه اقتصاد جهان؛ پاندمی باج‌گیری اینترنتی
اسناد دیجیتال جایگزین پول‌های کاغذی؛ اسکناس به پایان راه می‌رسد
اقتصاد دیجیتال چیست؟
با برخی پیشگامان فناوری سال ۲۰۲۱ مجمع جهانی اقتصاد آشنا شوید
شمارش معکوس برای رسیدن به سهم ۵۰ درصدی اقتصاد دیجیتال
رشد اینشورتک کندتراز سایر حوزه‌های فین‌تک
زیان ۲۰ میلیارد دلاری حملات سایبری
اجرای اولین قرارداد هوشمند کاردانو روی شبکه آزمایشی Alonzo

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا