انقلاب صنعتی چهارمپیشنهاد سردبیرصنعت هوشمندمحتوی اختصاصی "فناوری هوشمند"

تولید دیجیتال؛ تعریف و نمونه‌ها

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

تولید دیجیتال رویکردی به تولید است که از سیستم‌های نوین فناوری و کامپیوتری برای بهبود ماشین‌آلات، فرآیندها و بهره‌وری استفاده می‌کند.

به گزارش فناوری هوشمند به نقل از coursera؛ با افزایش اهمیت فناوری‌های دیجیتال در بسیاری از صنایع سراسر جهان، از ابزارها و سیستم‌های مبتنی بر رایانه نیز برای بهبود عملیات تولید استفاده می‌شود. این فناوری‌ها امکان تحلیل لحظه‌ای داده‌ها را فراهم می‌آورند که می‌تواند به کاهش گلوگاه‌های تولید، کاهش موجودی کالا، کوتاه‌تر شدن زمان تولید و موارد دیگر کمک کند.

تحول دیجیتال در صنعت تولید، که اغلب به عنوان «چهارمین انقلاب صنعتی» یا «صنعت ۴.۰» شناخته می‌شود، به شرکت‌ها امکان می‌دهد تا فرآیندهای تولید را ساده کرده و رقابت خود را در بازار جهانی افزایش دهند.

در ادامه این مطلب، همه‌ی جوانب تولید دیجیتال از جمله ماهیت آن، مزایا، نمونه‌ها و مشاغل مرتبط با آن را بررسی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانیم: پنج ابزار و منابع رایگان برای توسعه دهندگان راه حل های اینترنت اشیا

تولید دیجیتال چیست؟

تولید دیجیتال رویکردی یکپارچه به تولید است که از فناوری های رایانه ای برای بهبود عملیات ساخت استفاده می کند. با افزایش ابزارهای خودکار در کارخانه ها، شرکت ها به سیستم های دیجیتالی در بخش کسب و کار نیاز دارند تا بر تمام ماشین‌آلات نظارت داشته باشند و تجزیه و تحلیل و مدل سازی نموده تا فرآیند را بهینه سازی کنند. اهداف تولید دیجیتال شامل کارایی (بهبود عملکرد)، انعطاف پذیری، طراحی و یکپارچگی است.

طبق گزارش دلویت، سرمایه گذاری در تولید دیجیتال به طور متوسط منجر به افزایش ۱۰ درصدی در خروجی تولید، ۱۱ درصدی در استفاده از ظرفیت کارخانه و ۱۲ درصدی در بهره وری نیروی کار شده است. مکینزی حتی اعداد بالاتری را گزارش می دهد، ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش در خرابی ماشین آلات و ۱۵ تا ۳۰ درصد بهبود در بهره وری نیروی کار.

انواع تولید دیجیتال

سه نوع اصلی از تولید دیجیتال وجود دارد. هر کدام با بخش متفاوتی از فرآیند تولید مطابقت دارد، از طراحی محصول تا تولید، مدیریت منابع و رضایت مشتری.

۱- چرخه عمر محصول:

چرخه عمر محصول قبل از انتقال به تأمین منابع، تولید و مدیریت خدمات مشتری، با طراحی مهندسی آغاز می شود. در هر مرحله، تحلیل داده ها می تواند تجدید نظر و نظارتی را در نظر بگیرد که می تواند بر کل چرخه عمر تأثیر بگذارد.

۲- کارخانه هوشمند:

با استفاده از ماشین آلات و سنسورهای هوشمند، کارگران داده های بلادرنگ در مورد عملکردهایی را که انجام می دهند دریافت می کنند. این بازخورد، ارتباط بین تیم های عملیاتی که بر ماشین آلات نظارت می کنند و تیم های فناوری اطلاعات (IT) که با سیستم های پشتیبان مانند SAP سروکار دارند را برقرار می کند. هر دو از ابزارهای هوش تجاری (BI) برای تجزیه و تحلیل، ردیابی و بهبود عملکرد استفاده می کنند.

بیشتر بخوانیم: پنج ستون و عامل اصلی در تحول دیجیتال موفق

۳- مدیریت زنجیره ارزش:

هدف از مدیریت زنجیره ارزش، به حداقل رساندن منابع و ارزیابی مداوم ارزش در هر مرحله از زنجیره است تا فرآیندها یکپارچه شوند، موجودی ها بهینه باقی بمانند و نیازهای مشتری برآورده شود.

مزایای تولید دیجیتال

تولید دیجیتال با ساده‌سازی و تطبیق فرآیندها برای قرن بیست و یکم، مزایای بسیاری برای صنعت تولید به همراه دارد.

افزایش بهره‌وری: یک فرآیند تولید دیجیتال یکپارچه و دیجیتالی، خطاهایی را که ممکن است به دلیل داده‌های نادرست در سیستم‌های دستی یا کاغذی ایجاد شود، از بین می‌برد.

نوآوری سریع‌تر: فناوری‌های پیشرفته، از جمله ماشین‌آلات به‌روز و سیستم‌های فناوری اطلاعاتی که می‌توان آن‌ها را برای ارائه تحلیل داده‌ها و قابلیت مشاهده به هم متصل کرد، سرعت نوآوری را افزایش می‌دهند.

رضایت مشتری: تولید دیجیتال باعث افزایش آگاهی و وفاداری به برند می‌شود، زیرا کسب‌وکارها می‌توانند با نیازها و خواسته‌های مشتریان هماهنگ شوند.

کاهش هزینه: با داشتن کنترل و اطلاعات دقیق‌تر روی زنجیره تامین، می‌شود سطح موجودی و وضعیت تحویل رو بهینه کرد و به این ترتیب هزینه‌ها رو تو همه بخش‌های زنجیره ارزش تولید پایین آورد.

بیشتر بخوانیم: چگونه رایانش ابری به شرکت‌ها در دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک می‌کند

نمونه‌هایی در دنیای واقعی

درک مفهوم «تولید دیجیتال» بدون مثال ممکن است دشوار باشد. در اینجا، نحوه استفاده از دو ابزار، تحلیل کلان داده و رایانش ابری، در دنیای واقعی را توضیح می‌دهیم.

ابزارهای تحلیل کلان داده

ابزارهای تحلیل داده مانند هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (Machine Learning) می‌توانند به تجزیه زنجیره ارزش تولید به بینش‌های قابل اجرا برای پیش‌بینی تقاضا کمک کنند. به عنوان مثال، یک شرکت خودروسازی از این ابزارهای مدیریت شبکه تامین برای تجسم جریان مواد اولیه و قطعات ساخته شده در سراسر شبکه استفاده می کند تا بتوانند از کارایی عملیاتی اطمینان حاصل کرده و مصرف انرژی را کاهش دهند. سپس مهندسان می توانند با استخراج داده ها، دلایل خرابی حالت های خاص تجهیزات را درک کنند و از تحلیل پیش بینی برای تنظیم مداوم برنامه های تعمیر و نگهداری استفاده کنند.

رایانش ابری

صنعت هوافضا از رایانش ابری برای ادغام شبکه تامین پیچیده خود استفاده می کند. برای ساخت موتور توربوجت هواپیما به صدها قطعه مجزا نیاز است که برخی از آنها ممکن است در داخل شرکت تولید شوند و برخی دیگر به تامین کنندگان مختلف برون سپاری شوند. ابزارهای رایانش ابری به تامین کنندگان امکان همکاری کارآمد را می دهند: سازندگان موتور می توانند مدل های سه بعدی از طراحی خود را به اشتراک بگذارند و از هر تامین کننده درخواست اطلاعات قیمت، تحویل و کیفیت کنند. این شفافیت، ریسک و نیروی کار را کاهش می دهد. طراحی کاملاً مجازی اخیر بوئینگ زمان رسیدن به بازار را بیش از ۵۰ درصد کاهش داد .

بیشتر بخوانیم: گام بعدی دستورکار تحول دیجیتال شما چیست؟

مشاغل در تولید دیجیتال

اگر به تولید دیجیتال علاقه مند هستید، مسیرهای شغلی زیادی وجود دارد که کل طیف عملیات تجاری، زنجیره تامین، مهندسی و نقش های امنیت سایبری را پوشش می دهد. در اینجا برخی از مشاغلی که نقش مهمی در تولید دیجیتال دارند آورده شده است:

  • مدیر (یا متخصص) تولید دیجیتال: فردی ماهر در ایجاد و اجرای کل استراتژی و برنامه چند ساله تولید.
  • مهندس هوش مصنوعی (AI) یا یادگیری ماشین (Machine Learning): مهندسان، تحلیل‌های پیش‌بینی‌کننده ایجاد می‌کنند و ربات‌هایی را برای کمک به فرآیند تولید برنامه‌ریزی می‌کنند.
  • تحلیلگر زنجیره تامین: تحلیلگران با استفاده از داده ها به پیش بینی و برنامه ریزی تقاضا می پردازند تا خطاها را از بین ببرند، کارایی را افزایش دهند و زمان و هزینه ها را کاهش دهند.
  • تحلیلگر امنیت سایبری: در امنیت سایبری (همچنین می توانند مدیر یا سرپرست باشند) مسئول محافظت از شبکه های کامپیوتری در برابر حملات سایبری و دسترسی غیرمجاز هستند.
  • تحلیلگر هوش تجاری: تحلیلگران هوش تجاری (BI) به درک داده ها کمک می کنند و بینش های قابل اجرا را در اختیار شرکت ها قرار می دهند. مشاوران مدیریت نیز مشابه هستند، زیرا آنها پروژه هایی را برای ایجاد فرآیندهای دیجیتالی و کارآمدتر در تولید، ساخت یا زنجیره تامین بر عهده می گیرند.
  • معمار ابر: معمار ابر مسئولیت سیستم رایانش ابری سازمان را بر عهده دارد و طراحی برنامه و سیستم هایی را برای مدیریت و نظارت بر سیستم ابری توسعه می دهد.
  • تکنسین IT: تکنسین های IT به طور معمول سخت افزار و نرم افزار موجود در یک سیستم کامپیوتری را نصب، عیب یابی و رفع می کنند.

آینده تولید دیجیتال

تولید دیجیتال هنوز در مراحل اولیه توسعه خود است، اما انتظار می‌رود در سال‌های آینده تأثیر قابل‌توجهی بر صنعت تولید داشته باشد. با ادامه پیشرفت فناوری‌های تولید دیجیتال، آن‌ها قدرتمندتر و همه‌کاره‌تر خواهند شد و تولیدکنندگان از آن‌ها به روش‌های بیشتری برای بهبود عملیات خود استفاده خواهند کرد.

بیشتر بخوانیم: نقش رایانش ابری در تحول دیجیتال

این محتوی در رسانه فناوری هوشمند ترجمه شده است و بازنشر آن به شرط ذکر منبع و لینک محتوی بلامانع است

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

‫۴۳ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا