اینترنت رفتارها؛ مهم ترین روند فناورانه سال ۲۰۲۱
بررسی های موسسه گارتنر نشان می دهد شکل گیری اینترنت رفتارها مهم ترین روند فناورانه سال ۲۰۲۱ است. اینترنت رفتارها بر مبنای اینترنت اشیا شکل می گیرد.
اینترنت رفتارها یا IoB با توجه به استفاده انسان ها از انبوهی از وسایل الکترونیک هوشمند مانند گوشی، ساعت ها و مچ بندهای هوشمند و غیره شکل می گیرد. ردگیری لحظه به لحظه زندگی انسان ها و کسب اطلاع از موقعیت مکانی و حالات چهره اشخاص و سلائق افراد و مرتبط کردن این داده ها به موقعیت جغرافیایی آنها باعث می شود تا تصویری دقیق از رفتارها و حالات روحی و روانی انسان ها به صورت آنی به دست آید. بر اساس بررسی گارتنر تا سال ۲۰۲۵ نیمی از جمعیت جهان در معرض برنامه های تجاری یا دولتی مبتنی بر اینترنت رفتارها قرار می گیرند.
گارتنر هشدار داده که اینترنت رفتارها اگر چه از نظر فناورانه قابل پیاده سازی است، اما مشکلات اخلاقی و اجتماعی ناشی از همه گیر شدن آن غیرقابل انکار است.
تبعات اینترنت رفتارها
با پیشرفت اینترنت اشیا و افزایش داده هایی که با استفاده از اپلیکیشن ها در مورد اشخاص جمع آوری می شود، شرکت های تجاری و دولت ها می توانند انبوهی از اطلاعات را از هر فرد جمع آوری کنند. با پیوند زدن داده های به دست آمده از گوشی، لپ تاپ، دستیارهای صوتی، دوربین های خانه ها و خودروها شرکت ها می توانند از علائق مثبت و منفی، نحوه رای دادن، عادات خرید هر شخص و غیره اطلاعات دقیق جمع آوری کنند.
از این اطلاعات علاوه بر ارسال تبلیغات هدفمند می توان برای بررسی میزان کارآیی پیکارهای تبلیغاتی سیاسی، اجتماعی و غیره، بررسی لحظه به لحظه وضعیت بیماران، شخصی سازی سیاست گذاری ها و برنامه های مختلف استفاده کرد. سیاستمداران و شرکت های تجاری با کسب اطلاع از سلائق و علائق هر فرد می توانند برای تغییر عادات و رفتارهای اشخاص هم برنامه ریزی کنند تا آنها به خرید کالاهای خاصی علاقمند شوند یا به فرد خاصی در انتخابات رای بدهند. البته چنین رفتارهایی ممکن است از سوی برخی مخاطبان پس زده شود.
منبع: فارس به نقل از زد دی نت،
یک دیدگاه