انقلاب صنعتی چهارمصنعت هوشمند

۱۰ روند تکنولوژی استراتژیک در سال ۲۰۲۳ از نگاه گارتنر

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

در چند سال گذشته بازار، نوسان‌های متعددی را تجربه کرده است و از این بین می‌توان به اخلال در زنجیره عرضه، تورم بی سابقه، تنش‌های ژئوپولتیک و البته همه‌گیری که در پی آن قرنطینه‌ها را به همراه داشت اشاره کرد.

با وجود این، فعالیت در چنین فضایی برای بسیاری از رهبران کسب‌وکارها و کارآفرینان با مشکلات متعددی همراه بوده است. خوشبختانه نوآوری‌های تکنولوژی به یاری رهبران سازمان‌ها آمده‌ تا در گذر از این سال‌های سخت به آنها کمک کنند.

مهمترین گام برای تضمین موفقیت کوتاه مدت، آشنایی با روند‌های مهم فناوری در سال جدید است. اگر در ابتدای سال سازمان‌تان را به خوبی تجهیز نکنید، از روند پیشرفت عقب می‌مانید.

در این مطلب قصد داریم برخی از روند‌های مهم تکنولوژی استراتژیک از نگاه گارتنر را بررسی کنیم و ببینم چطور می‌توان از این تکنولوژی‌ها برای تقویت کسب‌وکار استفاده کرد.

در چند سال گذشته خطرات بسیاری متوجه فضای فیزیکی و دیجیتالی کسب‌وکارها شده است. به دلیل پیچیدگی هرچه بیشتر رخنه‌های اطلاعاتی و دیگر موضوعات امنیتی، امنیت سایبری بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.

خوشبختانه راهکارهای مقابله با تبهکاران آنلاین، اسپمرها و دیگر خطرات هم در مسیر رشد هستند. یک سیستم قدرتمند ایمنی دیجیتال با خودکارسازی، مشاهده و استفاده از جدید‌ترین طراحی‌ها می‌تواند از خطرات امنیتی و عملیاتی به شکل چشمگیری جلوگیری کند.

افزایش استفاده از این ابزارها در سال‌های پیش رو قابلیت‌های بیشتری را در زمینه سیستم ایمنی دیجیتال سازمان‌ها و نحوه تقویت و محافظت از آن ایجاد می‌کند.

در دهه ۲۰۱۰ شاهد پیدایش ابزارها و روش‌های متعددی برای جمع‌آوری داده بودیم و کسی نمی‌دانست با این حجم از اطلاعات دقیقا چه باید کرد. در نتیجه امروزه مقدار زیادی از داده‌های مشتریان را در اختیار داریم و گام بعدی، استفاده از این داده‌های جمع‌آوری شده است.

مشاهده‌پذیری کاربردی با استفاده از هوش مصنوعی به تجزیه و تحلیل پرداخته و پیشنهاداتی برای بهبود بهره‌وری و دقت را براساس داده‌های سازمانی ارائه می‌کند. این روش داده‌های مناسب را در زمان مناسب ارزش‌گذاری می‌کند تا پاسخ سریعاً براساس اقدامات تائید شده صورت گیرد. این کار به بهبود فعالیت سریع کمک کرده و یک برتری رقابتی برای کسب‌وکارها محسوب می‌شود.

در چند سال گذشته هوش مصنوعی به گوش همه ما خورده است اما عجیب اینکه بسیاری از صنایع تازه در اولین مراحل استفاده از هوش مصنوعی هستند.

با تمرکزی که صنایع در دوران پسا پاندمی برروی  موضوع (خطر) دارند، عجیب نیست که مدیریت اعتماد، خطر و امنیت هوش مصنوعی (AI TRiSM) در سال آینده از توجه بالایی برخوردار باشد. AI TRiSM روش‌های توصیف نتایج هوش مصنوعی، مدل‌های مدیریت پویای امنیت هوش مصنوعی، قدرت کنترل حریم خصوصی و مشکلات اخلاقی را ترکیب کرده است و از تمامی این روش‌ها برای پشتیبانی از حاکمیت، اعتبار، امنیت و سلامت سازمان استفاده می‌کند.

بیش از یک دهه است که (ابر) یکی از عناصر اصلی تحول دیجیتالی محسوب می‌شود و سال ۲۰۲۳ نیز بدون شک، پیچیدگی‌های بیشتری را در حوزه استراتژی‌های ابر صنعتی و سازمانی به همراه دارد. پلتفرم‌های ابر صنعتی با ترکیب SaaS (نرم‌افزار به عنوان یک خدمت)، PaaS (پلتفرم به عنوان یک خدمت) و IaaS (زیرساخت به عنوان یک خدمت)، مهمترین گام در فراگیر شدن ابر محسوب می‌شوند.

با افزایش استفاده از پلتفرم‌های دیجیتالی و به تکامل رسیدن آنها، شخصی سازی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مهندسی پلتفرم امکان همین موضوع را فراهم می‌کند. در همین زمینه ابزارها و قابلیت‌هایی برای استفاده آسان کاربران  طراحی و گرد‌آوری شده‌است. تیم‌های توسعه و کاربران نهایی هردو از افزایش بهره‌وری و سهولت فرآیند‌ها نفع می‌برند.

هنوز راه درازی تا تحقق کامل ارزش استفاده از تکنولوژی بی‌سیم در یک اکوسیستم متصل، در پیش داریم.در سال‌‌های آینده ابزارهای بی‌سیم متعددی با قابلیت حس، شارژ الکتریکی، مکان‌یابی و ردیابی انسان و اشیا را خواهیم داشت که از لحاظ توانایی ارتباطات به شدت عقب‌مانده محسوب می‌شوند. درنتیجه برای بهینه‌سازی داده‌های جمع‌آوری شده، شبکه‌های ارزش‌آفرینی بی‌سیم امکان تجزیه‌وتحلیل و ارائه چشم‌انداز فوری و البته برداشت مستقیم انرژی از شبکه را فراهم می‌کنند.

سوپراپلیکیشن‌ها با ترکیب یک اپلیکیشن، یک پلتفرم و یک اکوسیستم دیجیتالی، پلتفرمی را در اختیار  شخص ثالث قرار می‌دهد تا در آن اپلیکیشن‌های کوچک خود را ساخته و منتشر کنند.

کاربر نهایی می‌تواند از اپلیکیشن‌های کوچک داخل سوپر اپلیکیشن استفاده کرده و از شخصی‌سازی، لذت ببرند.

هوش مصنوعی تطبیقی با استفاده از بازخورد سریع به داده‌ها و اهداف جدید امکان مطابقت سریع با نیازهای متغیر جهان تجاری را فراهم می‌کند. شکی در ارزشمندی هوش مصنوعی تطبیقی نیست اما برای استفاده از این سیستم‌ها به مهندسی کامل سیستم‌های تصمیم‌گیری خودکار نیاز داریم و این موضوع تأثیر بسزایی بر نحوه ساختاربندی بسیاری از شرکت‌ها دارد.

به لطف مارک زاکربرگ همه ما با عبارت «متاورس» آشنایی داریم. با وجود این اگر ارزش سهام شرکت متا را مبنای قضاوت خود قرار دهید،‌ بسیاری هنوز باور چندانی به فواید و مزایای متاورس ندارند.

با این همه، تکنولوژی‌های متاورسی امکان شبیه‌سازی یا بهبود فعالیت‌هایی که پیش‌تر در جهان فیزیکی انجام می‌گرفت را فراهم می‌کنند ، بنابراین نباید از کنار این تکنولوژی‌ها به سادگی عبور کنیم. با موضوع مهمی روبرو هستیم که فرصت‌های بسیاری را برای افراد زیادی در زمینه ساخت تکنولوژی‌های متاورسی فراهم می‌کند،‌  این اتفاقی مهمی است حتی اگر نمونه اولیه همانند آنچه در شرکت متا دیدیم نتواند مردم را تحت تاثیر قرار دهد.

تا چندی پیش، جهان تکنولوژی تنها بر افزایش قدرت تکنولوژی‌های فعلی تمرکز داشت. اما از آنجایی که تکنولوژی به بخش‌های مختلف زندگی ما نفوذ کرده است، شاهد سرمایه‌گذاری بیشتری روی افزایش بازدهی انرژی و تکنولوژی‌هایی هستیم که به ترویج فعالیت‌های پایدار بپردازند.

نرم‌افزار و حتی هوش مصنوعیِ مدیریت آلاینده، ردیابی و تجزیه‌حلیل بازدهی هم امکان ساخت تکنولوژی پایدار را برای توسعه دهندگان فراهم می‌کند، همچنین به رهبران کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا برای توسعه پایدار از بازارها و فرصت‌های بیشتری استفاده کنند.

چه قصدتان از تکنولوژی بهینه‌سازی کسب‌وکار باشد و چه یک تحول تمام عیار دیجیتالی، بهترین گام برای شما آشنایی با تازه‌ترین روند‌های تکنولوژی و تجاری است. همکاری و تبادل با رهبران و توسعه دهندگان نیز همواره یکی از بهترین روش‌ها برای حرکت مطمئن در مسیر تحول دیجیتالی به حساب می‌آید.

منبع: پیوست

  • ۱۰ روند تکنولوژی استراتژیک در سال ۲۰۲۳ از نگاه گارتنر
کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا