انرژیانقلاب صنعتی چهارماینترنت اشیاصنعت هوشمند

۱۰ مزیت کلیدی کاربرد اینترنت اشیا در مدیریت انرژی

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

در این مقاله درباره کاربرد اینترنت اشیا در مدیریت انرژی می خوانیم. اینترنت اشیا فرایند اتوماسیون را در صنایع مختلفی از جمله پزشکی، انرژی، کشاورزی، ارتباطات و … گسترش داده است. کاربردهای اینترنت اشیا در بخش انرژی توجه ویژه ای را از سوی مصرف کنندگان، مشاغل و حتی دولت ها به خود جلب می کند.

جدا از مزایای بی‌ شمار اینترنت اشیا برای زنجیره تامین برق، اینترنت اشیا در مدیریت انرژی جای سیستم های سنتی مدیریت انرژی را گرفته و نوید صرفه‌ جویی بی‌ سابقه، امنیت بهبود یافته و افزایش بهره‌ وری را می‌ دهند.

بیایید نحوه بهره وری از اینترنت اشیا در مدیریت انرژی را بخوانیم، به مزایای کلیدی استفاده از اینترنت اشیا در بخش انرژی و چندین راه حل موجود در این بازار نگاه کنیم.

 اینترنت اشیا در مدیریت انرژی

مدیریت هوشمند انرژی با استفاده از اینترنت اشیا

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، سیستم های مدیریت انرژی مبتنی بر اینترنت اشیا طیف وسیعی از مزایا را برای هر بخش از زنجیره تامین برق، از جمله شرکت های برق، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان فراهم می کند. در اینجا ۱۰ مزیت کلیدی استفاده از فناوری اینترنت اشیا برای مدیریت و حفظ انرژی آورده شده است.

۱- کاهش مصرف انرژی

منافع اقتصادی یکی از دلایل عمده ای است که شرکت ها و دولت ها در حال بررسی قابلیت های IoT برای بهره وری انرژی هستند. اندازه‌ گیری هوشمند، نظارت بر مصرف برق در زمان واقعی و پیش‌ بینی‌ های مبتنی بر داده به همه افراد در زنجیره تأمین کمک می‌ کند تا مخارج و سرمایه‌ گذاری را بهتر کنترل کنند و ضایعات را حذف کنند.

فناوری هوشمندFanahoosh” آخرین به روزترین محتوی در اینترنت اشیا

۲- به حداقل رساندن انتشار کربن

بخش انرژی برای همگام شدن با مقررات نوظهور که عموماً با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای هدف گذاری شده اند، تغییرات عظیمی را تجربه کرده است. شرکت‌ ها به‌طور فزاینده‌ ای نرم‌ افزارهای مدیریت و مصرف انرژی مجهز به اینترنت اشیا و راه‌ حل‌ های دیگر را در عملیات خود ادغام می‌ کنند تا ردپای کربن را کاهش دهند – استفاده از منابع را بهینه کنند، تأثیرات زیست‌ محیطی را اندازه‌ گیری و تحلیل کنند و استراتژی‌ های آینده‌ گرا را تدوین کنند.

۳- رعایت بهتر قوانین

شرکت‌ها نه تنها از اینترنت اشیا برای مدیریت انرژی روزمره استفاده می‌ کنند، بلکه از ابزارهای تحلیلی نیز استفاده می‌کنند تا ببینند که آیا با مقررات زیست‌ محیطی فعلی مطابقت دارند. پلتفرم‌ های مدرنی در سراسر دنیا وجود دارند که ابزارهای تحلیلی خاصی را ارائه می‌ کنند تا بتوانند نشان دهند آیا مشتریان واجد شرایط گواهینامه‌ها، طرح های تشویقی و … هستند یا خیر.

۴- روی آوردن به استراتژی های ادغام انرژی های تجدید ناپذیر با انرژی سبز

متخصصان در این بخش درک می کنند که گذار به سمت انرژی سبز اجتناب ناپذیر است و گام هایی را در جهت ادغام استراتژی انرژی پاک در عملیات خود برمی دارند. به عنوان مثال، با استفاده از سنسورهای نظارت بر انرژی، داده های عملکرد و مصرف انرژی، شرکت های برق، نحوه به حداکثر رساندن استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را در خدمات خود و اتخاذ استراتژی های صرفه جویی در انرژی بهتر درک می کنند.

۵- بهینه سازی نگهداری ماشین آلات و …

مزایای اینترنت اشیا برای صنعت انرژی فراوان است و فراتر از بهره وری انرژی است. مشابه استفاده از فناوری اینترنت اشیا در تاسیسات صنعتی، حسگرها و تجزیه و تحلیل داده ها را می توان برای نظارت بر وضعیت و عملکرد ماشین آلات و تجهیزات در نیروگاه ها و شبکه های توزیع به کار برد، بدون در نظر گرفتن پذیرش گسترده اینترنت اشیا در بخش انرژی های تجدید پذیر (میادین خورشیدی، سدها، مزارع بادی و غیره).

۶- خودکارسازی فرآیندها

شرکت‌های برق، توزیع‌کنندگان برق و تولیدکنندگان در نوسازی سرمایه‌گذاری می‌کنند تا کارهایی بیش از مدیریت هوشمند انرژی با استفاده از اینترنت اشیا انجام دهند. آنها عملیات خود را برای هدایت اتوماسیون و بهینه سازی هزینه های نیروی کار بازسازی می کنند. برای مثال، با استفاده از سیستم‌های نظارتی مبتنی بر اینترنت اشیا، تولیدکنندگان مدیریت دارایی‌های پرهزینه در محل را خودکار می‌کنند و عملیات تعمیر و نگهداری را بهبود می‌بخشند. خدمات شهری برای خودکار کردن محاسبه قیمت پویا به داده های مصرف انرژی متکی هستند.

۷- کاهش هزینه های عملیاتی

اتوماسیون، نیروی کار بهینه و نگهداری موثر دارایی ها با هم منجر به کاهش قابل توجه هزینه های عملیاتی می شود. تخمین زده می‌ شود که استفاده از نرم‌ افزار تحلیلی پیشرفته به تنهایی ۹۰ درصد از زمان و تلاش صرف شده برای تجزیه و تحلیل، گزارش و محاسبه انرژی را کاهش دهد.

۸- پیش بینی مصرف و هزینه و برنامه ریزی بر اساس آن

اگر یک سیستم مدیریت انرژی را با داده های اینترنت اشیا و الگوریتم های یادگیری ماشین جفت کنید، ابزاری برای پیش بینی مصرف انرژی در آینده دریافت خواهید کرد. این پیش بینی ها به شرکت‌ های انرژی اجازه می‌ دهد تا یک استراتژی مبتنی بر داده برای تولید انرژی بسازند و به شرکت‌ های برق کمک کنند تا مدل‌ های قیمت‌ گذاری مبتنی بر تقاضای خود را بهبود بخشند. در نتیجه، ذینفعان کلیدی در زنجیره تامین با استفاده از داده های اینترنت اشیا و هوش ماشینی، یک استراتژی موثر برای حفظ انرژی طراحی می کنند.

۹- شناسایی خرابی ها و جلوگیری از آنها

یکی دیگر از دلایل خوب برای استفاده از الگوریتم های پیش بینی، شناسایی مسائل احتمالی در عملیات حتی قبل از وقوع آنها و انجام اقدامات پیشگیرانه به جای مقابله با آسیب واقعی است.

۱۰ – رفع قطعی و تصادفات

در مواردی که نمی توان یک رویکرد پیش بینی را اعمال کرد، تصادفات یا خاموشی های ناشی از دلایل طبیعی، سیستم های تحلیل هوشمند همچنان می توانند به طور گسترده ای برای به حداقل رساندن آسیب و حل مشکلات مورد استفاده قرار گیرند. برای مثال، اپراتورها با استفاده از داده‌ های ارسالی حسگرها می‌ توانند مشکل را بیابند، میزان آسیب را دریابند و یک برنامه تعمیر مؤثر ایجاد کنند.

منبع: آریادنا

“سبزرسانه” پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی حوزه توسعه پایدار ، محیط زیست و انرژی ‌های تجدیدپذیر 

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا