توسعه پایدارهوش مصنوعی مولد

پیامدهای زیست‌محیطی هوش مصنوعی مولد

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

توسعه سریع و استقرار مدل‌های قدرتمند هوش مصنوعی مولد با پیامد‌های زیست‌محیطی از جمله افزایش تقاضای برق و مصرف آب همراه است.

در یک سری دو قسمتی، MIT News پیامد‌های زیست‌محیطی هوش مصنوعی مولد را بررسی می‌کند. در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که چرا این فناوری تا این حد نیازمند منابع است.

هیجان ناشی از مزایای بالقوه هوش مصنوعی مولد، از بهبود بهره وری کارگران گرفته تا پیشرفت تحقیقات علمی، نادیده گرفتن دشوار است. در حالی که رشد انفجاری این فناوری جدید امکان استقرار سریع مدل‌های قدرتمند را در بسیاری از صنایع فراهم کرده است، عواقب زیست‌محیطی این «هوش طلا» مولد هوش مصنوعی همچنان دشوار است، چه رسد به کاهش آن.

بیشتربخوانید: ساخت مدل‌های ویدیویی اخلاقی‌تر با Moonvalley

قدرت محاسباتی مورد نیاز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مولد که اغلب دارای میلیارد‌ها پارامتر هستند، مانند GPT-۴ OpenAI، می‌تواند نیاز به مقدار حیرت‌انگیز برق داشته باشد که منجر به افزایش انتشار دی اکسید کربن و فشار بر روی شبکه برق می‌شود.

علاوه بر این، استقرار این مدل‌ها در برنامه‌های کاربردی دنیای واقعی، میلیون‌ها نفر را قادر می‌سازد تا از هوش مصنوعی مولد در زندگی روزمره خود استفاده کنند، و سپس تنظیم دقیق مدل‌ها برای بهبود عملکردشان، مدت‌ها پس از توسعه یک مدل، انرژی زیادی مصرف می‌کند.

فراتر از نیاز‌های برق، مقدار زیادی آب برای خنک کردن سخت‌افزار مورد استفاده برای آموزش، استقرار و تنظیم دقیق مدل‌های هوش مصنوعی مولد نیاز است که می‌تواند منابع آب شهری را تحت فشار قرار دهد و اکوسیستم‌های محلی را مختل کند. افزایش تعداد برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی مولد همچنین باعث افزایش تقاضا برای سخت‌افزار محاسباتی با کارایی بالا شده است و اثرات زیست‌محیطی غیرمستقیم ناشی از ساخت و حمل و نقل آن را اضافه کرده است.

السا ا. اولیوتی، استاد دپارتمان علوم و مهندسی مواد و رهبر ماموریت کربن زدایی پروژه جدید آب و هوایی MIT می‌گوید: «وقتی به تأثیرات زیست‌محیطی هوش مصنوعی مولد فکر می‌کنیم، این فقط برقی نیست که هنگام وصل کردن رایانه مصرف می‌کنید. پیامد‌های بسیار گسترده‌تری وجود دارد که به سطح سیستم می‌رود و بر اساس اقداماتی که انجام می‌دهیم ادامه می‌یابد. »

اولیوتی نویسنده ارشد مقاله‌ای با عنوان «پیامد‌های آب و هوا و پایداری هوش مصنوعی مولد» در سال ۲۰۲۴ است که توسط همکاران MIT در پاسخ به فراخوانی در سراسر مؤسسه برای مقالاتی که پتانسیل تحول آفرین هوش مصنوعی را در هر دو جنبه مثبت و منفی بررسی می‌کند، نوشته شده است.

منبع:‌ شفقنا به نقل از ام آی تی نیوز

بیشتربخوانید:
بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای ساده‌سازی فرایندهای تولید
هوش مصنوعی مولد آینده اقتصاد دیجیتال را تعیین خواهد کرد

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا