فناوریهای هوشمند به کمک میآید تا دنیایی متفاوت از کشاورزی را تجربه کنیم
کشاورزی هوشمند یکی از الزامات زندگی دیجتیال است. کشاورزی بر پایه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات. این نوع از کشاورزی در دنیا توسعه یافته است.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی به نقل از دانشجو، صنعت کشاورزی با ورود فناوریهای جدید و ابزار نوین تغییر شکل داد و امروز این صنعت جهانی با شیوههای مدرن و هوشمند به شکلی دیگر نیازهای خود را رفع میکند. این صنعت با استفاده از روشهای هوشمندسازی و ابزار ارتباطاتی، کارآمدتر و ارزشآفرینتر شده است.
کشاورزی صنعتی پویا است و عمری به بلندای تاریخ و عمر بشر دارد. این صنعت بزرگ یکی از متداولترین روشها برای تامین نیازهای زندگی بشر محسوب میشود و در طول تاریخ شیوههای جدیدی را تجربه کرده است. اما یک نکته مهم در این صنعت، روند رو به رشد دایمی و رواج استفاده از روشهای مدرن و هوشمند برای توسعه آن است. روشهایی که به همه کشورها اثبات کرده است که میتوانند با استفاده از تجهیزات کشاورزی، شیمی پیشرفته و ژنتیک پیشرفته، روشهای تولید محصولات غذایی در جهان را تغییر دهند.
بر اساس تحقیقات علمی مشخص شده که کشاورزی دیجتیال خط بطلانی است بر پایان بحرانهای غذایی دنیا. این نوع از کشاورزی ارتقای بهرهوری و افزایش راندمان تولید محصولات را در پی دارد. کشاورزان در کشاورزی دیجیتال به بازارهای آنلاین دسترسی دارند. این کار تامین نهادهها و مواد اولیه را برایشان آسانتر و سریعتر میکند. تحولی بزرگ که در زنجیره تولید، عرضه و فروش محصولات اثرگذار است.
۶ فناوری موثر در کشاورزی را بشناسیم
«اینترنت اشیا و حسگرها در زمین کشاورزی»، «اینترنت اشیا (IOT) و حسگرها در تجهیزات»، «پهپاد و نظارت بر کشت»، «رباتیک»، «حسگرهای بازشناسی با امواج رادیویی» و «یادگیری ماشین و آنالیتیک» را ۶ ابزار و فناوریهای نوینی میدانند که بیشترین تاثیر را بر روی توسعه دیجیتالی کشاورزی داشتهاند.
فناوریهایی که کمک کردهاند راندمان کشاورزی، دسترسی به منابع و تولید محصولات روندی رو به رشد داشته باشد و کشاورزان با کمک این ابزارها یک کشاورزی بهینه و با عملکرد بالا را تجربه کنند. صنعت کشاورزی یکی از مهمترین و راهبردیترین صنایعی است که در دنیا برای تامین غذای مورد نیاز مردم به کار آمده است. این صنعت بزرگ به تنهایی بار بزرگی از اقتصاد کشورها را به دوش میکشد.
شیوههای سنتی کشاورزی را تغییر دهیم
بر اساس آمارهای منتشر شده در ایران، ۸/۹ درصد تولید ناحالص داخلی مربوط به بخش کشاورزی است و حدود ۲۰ درصد از کل شاغلان در این صنعت مشغول به فعالیت هستند. با این وجود هنوز این صنعت کاربردی نتوانسته سهم قابل قبولی در تولید ارزش افزوده داشته باشد.
بر اساس اعلام نهادهای مرتبط، در حال حاضر حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از کل زمینهای ایران زیر کشت کشاورزی است. رقمی بزرگ و قابل توجه که استفاده درست از فناوریهای مدرن؛ نقشی اثرگذار در توسعه آن خواهد داشت. این فناوریهای جدید در دیگر کشورها به جزیی جداییناپذیر از این صنعت بدل شده است، اما در ایران هنوز بخش اعظمی از کشاورزی با شیوه سنتی و به روشهای معمول قدیمی انجام میشود.
این در حالی است که ایران هم پای دیگر کشورها در حال استفاده از فناوریهایی است که تحول صنعت کشاورزی را بسیار آسان میکند و مسیر رسیدن به این هدف را کوتاهتر. مثلا اینترنت اشیا (IOT) یکی از فناوریهایی است که صنعت کشاورزی را دگرگون کرده است. ایران هم شرکتهای دانشبنیانی دارد که در این حوزه فعالیت میکنند و حرفی برای گفتن دارند. اگر توانمندی آنها به صنعت کشاورزی متصل شود قعطا تحول فناورانه این صنعت را در کشور شاهد خواهیم بود.
تلاشی که به همت ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده است و به عنوان یکی از اهداف و اولویتهای نیازمحور و مساله محور در ستاد پیگیری میشود. این کار در تعامل با نهادهای موثر در این حوزه اتفاق میافتد و همه دستگاههای ذیربط و شرکتهایی که توانمندی آنها بالا است هم به این حوزه ورود میکنند.