انقلاب صنعتی چهارم در حال تغییر ساختارهای اقتصادی است
مدیر آکادمی راهبرد کسبوکار ایرانیان گفت: انقلاب صنعتی چهارم برای خلق معنا آمده تا با این ابزارهای موجود بتواند نسخه بهتری بپیچد و ترسیم چشماندازی مشترک برای تغییر ساختارهای اجتماعی و اقتصادی را فراهم کند.
محمد آکوچکیان، مدیر آکادمی راهبرد کسبوکار ایرانیان در نشست رویداد پیله در جمع اعضای دوره پیش شتابدهی پیله به تشریح عبور از انقلاب صنعتی سوم به چهارم پرداخت و اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلات امروز ما ناشی از نفهمیدن انقلاب صنعتی درگذشته است و این انقلاب صرفاً یک انقلاب در حوزه صنعت نبوده؛ بلکه یک انقلاب در رهبری استراتژیک است.
وی افزود: در قرن معاصر ما با عصر سرعت تبادل ارتباطات بینهایت و حذف فاصله نامشهود مواجهیم بهنحویکه تمدن دیجیتال شرایط را برای ما بسیار خوفانگیز کرده است.
مدیر آکادمی راهبرد کسبوکار ایرانیان تصریح کرد: بشر در عصر کنونی با عدم قطعیت مواجه است به این معنا که پیشبینی هیچ برنامهریزی را نمیتواند قطعی انجام دهد؛ زیرا ممکن است با یک حادثه یا پدیده همه معادلات به هم بخورد.
وی تأکید کرد: اطلاعات خاموش بدون اینکه ما در جریان باشیم در زندگی و کسبوکار ما تأثیرگذار است و ما را دچار اصل غافلگیری در کسبوکار میکند؛ اما افراد دانا این اصل را با دانش میتوانند حذف کنند.
وی در بخشی از صحبتهای خود با تأکید به اینکه با طرز فکر قرن بیستم و نهادهای قرن نوزدهمی نمیتوان در قرن بیست و یکم مدیریت و حکمرانی کنیم، گفت: انقلاب صنعتی چهارم فرارسیده و تغییرات جدی را به همراه دارد؛ البته هدایتکنندگان هر رخدادی را به چشم یک فرصت نگاه میکنند؛ اما با تمرکز بر مسائل بیاهمیت از توجه به رویدادهای بزرگ و مهم با آن تأثیرات عظیم غافلاند.
آکوچکیان بیان داشت: انقلاب صنعتی چهارم برای خلق معنا آمده تا با این ابزارها بتواند نسخه بهتری بپیچد و ترسیم چشماندازی مشترک برای تغییر ساختارهای اجتماعی و اقتصادی را فراهم کند.
بیشتر بخوانید: تحول دیجیتال برای کسبوکارهای کوچک در سال ۲۰۲۴
مدیرعامل مرکز کارآفرینی فناورانه نوپا بیان داشت: نقش ما و فناوری در انقلاب چهارم صنعتی نه بر مبنای حاکمیت انسان است نه فناوری بلکه هدف بهبود کیفیت زندگی و کسبوکار و عبور از ابزارهای ساده است.
وی گفت: البته بخش سخت این انقلاب این است که تولد هر انقلاب صنعتی بر دستاوردهای انقلاب پیشین، تمرکززدایی، بیعدالتی و شکاف طبقاتی و شکاف دیجیتالی، ازدسترفتن مشاغل و پدیده جداشدگی مطلق، ازدسترفتن بخشی از فناوریهای پیشرفته اولیه انقلاب چهارم است.
آکوچکیان اضافه کرد: سیستمهای بالاتر از فناوری و توانمندسازی از طریق فهم محدودیت رهبری فناوری، حکمرانی، ارزشها و آموزش دانش بهرهور رخ میدهد که این امر نیازمند گسترش فناوریهای دیجیتالی، تغییر انسان، بازسازی جهان فیزیکی و یکپارچهسازی با محیط است.
وی در مورد نقش انسان در عبور و گذر از این دوره تصریح کرد: ما با اتخاذ استراتژیهای نوآوری مشارکتی باید با شرکای بیرونی همکاری داشته و تحول فکری جدید در رهبران، کارکنان و مردم ایجاد کنیم؛ زیرا پیداکردن درک جدید از مفهوم برد با نهادینهکردن رهبری سیستمی امکانپذیر است.
منتور دوره پیش شتابدهی پیله گفت: باید به سمت یادگیری از طریق اجرا و سرمایهگذاری برویم و در حکمرانی جدید به اتخاذ رویدادها و مشارکت آنها بپردازیم و به یاد داشته باشیم که توسعه و پیادهسازی فناوریها، توجه به فرصتها و تشویق حاکمیت به توسعه مشارکتهای بینالمللی بستگی دارد.
منبع: روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان
بیشتر بخوانید: تولید تطبیقی (Adaptive Manufacturing) چیست؟
- انقلاب صنعتی چهارم در حال تغییر ساختارهای اقتصادی است