پرینت سه بعدیصنعت هوشمندفناوری و کسب‌وکار

۷ امتیاز منحصربه‌فرد پرینت سه بعدی برای کسب‌و‌کار ها

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

پرینت سه بعدی یکی از ابزار‌های قدرتمند تکنولوژی است که باید برای تأثیرات قابل توجه آن در آینده‌ نزدیک آماده باشیم. دنیا در حال تغییر و تحول است. وقت آن فرا رسیده که با همسویی با تحولات روز دنیای تکنولوژی و کاربرد ابزارهای پیشرفته، از پرینت سه بعدی در کسب‌و‌کار ها بهره ببریم. این تکنولوژی‌های نوظهور، بر سبک زندگی، کار و حتی درک ما از خود و دنیای پیرامون‌مان تأثیرگذارند.

اما به راستی تکنولوژی پرینت سه بعدی چه تأثیری بر صنعت طراحی و ساخت به جا می‌گذارد؟ اگر شما هم به داشتن یک محصول پرینت سه بعدی علاقه‌مند هستید، این مقاله را تا آخر بخوانید. در این مقاله با مزایا و کاربرد‌های متنوع این تکنولوژی برای ایجاد آینده بهتر از طریق تلفیق دانش با امکانات دنیای دیجیتال آشنا می‌شویم.

تعریف پرینت سه بعدی چیست؟

پرینت سه بعدی، فناوری ساخت و پرینت اشیاء سه بعدی بر اساس طرح‌های دیجیتال است. یک پرینتر سه بعدی با دریافت یک مدل دیجیتال و تبدیل آن به صد‌ها لایه بسیار نازک که روی هم پرینت می‌شوند، یک محصول نهایی را می‌سازد. اشیاء پلاستیکی ساده، قطعات فلزی پیچیده، اسباب‌بازی‌‌ها، ابزار‌های صنعتی و مدل‌های معماری، همه و همه توسط این تکنولوژی قابل ساخت است. اما این تازه شروع ماجراست! با پیشرفت همه روزه این فناوری قطعاً محصولات شگفت‌انگیز بیشتری از پرینتر‌های سه بعدی خواهیم دید. با بهره‌مندی از این فناوری هر کس می‌‌تواند به ایده‌ها و طرح‌های ذهنی خود رنگ واقعیت ببخشد.

فناوری هوشمندFanahoosh” آخرین به روزترین محتوی در پرینت سه‌بعدی

سفارش و ساخت محصول پرینت سه بعدی

به طور کلی ۴ گام اساسی فرآیند ساخت یک محصول پرینت سه بعدی به این صورت است؛ ۱- اسکن سوژه (در صورت نیاز)، ۲- آماده‌سازی نسخه دیجیتالی قابل بارگذاری در دستگاه پرینتر، ۳- پرینت و ۴- فرآیند پرداخت محصول

کاربرد پرینت سه بعدی در کسب‌و‌کار های مختلف

با توجه به تطبیق‌پذیری فرآیند تولید این تکنولوژی، پرینت سه بعدی در طیف وسیعی از صنایع کاربرد دارد. امروزه صنایع هوافضا، خودروسازی، الکترونیک، پزشکی، معماری و …. به طور ویژه از قابلیت‌های این فناوری استقبال می‌کنند. از سویی دیگر هنرمندان به صورت خلاقانه از این تکنولوژی در صنعت پوشاک، جواهرسازی، موسیقی و … برای تولید محصولات نوآورانه استفاده می‌کنند. در ادامه با شش صنعتی که بیشترین بهره را از این تکنولوژی می‌برند، آشنا می‌شویم.

۱- پرینت سه بعدی در صنعت مد و فشن

پرینت سه بعدی با کاهش محدودیت‌ها و افزایش سرعت تولید، تحولی شگفت‌انگیز در دنیای مد ایجاد کرده‌است. فرآیند طراحی لباس، سراسر آزمون و خطا است و پرینت سه بعدی امکان آزمودن شکل‌ها و تناسبات مختلف را فراهم می‌کند. طراحان، فرصت ارائه خلاقیت و بینش هنرمندانه خود را از این طریق پیدا می‌کنند. امروزه این تکنولوژی در تمام زمینه‌های مد به چشم می‌خورد؛ ازجمله در طراحی و پرینت سه بعدی کفش و زیره ، لباس، جواهرات، عینک و  … .

برندهای مطرحی هم چون نایک، آدیداس و … به استفاده از این پرینتر‌ها برای تولید کفش‌ روی آورده‌اند. از سویی دیگر طراحان لباس هم شیفته این فناوری شده‌اند. اما تکنولوژی پرینت فقط مختص هنرمندان و برندهای مطرح فشن نیست! با این تکنولوژی، سفارش یک طرح‌ دیجیتال و متناسب‌سازی بر اساس نیاز و سلیقه هر شخص، رویایی دور از ذهن نیست! برای تحقق این رویا فقط کافی است به خدمات پرینت سه بعدی با کیفیت دسترسی داشته باشید.

۲- پرینت سه بعدی در معماری

تکنیک نوآورانه ساخت با پرینتر سه بعدی با افزایش سرعت تولید و کارآمدی، صنعت معماری را متحول کرد. امروزه امکان آزمایش ایده‌های طراحی، ساخت نمونه‌ اولیه یا پروتوتایپ سفارشی‌، اجرای سازه‌ها و هندسه‌های پیچیده، ماکت‌سازی، تولید المان‌های نمادین پارامتریک یا محصولات منحصربه‌فرد دکوراسیون داخلی و … توسط پرینترها به سهولت قابل اجراست. معماران این فرصت را دارند که قبل از صرف زمان و هزینه برای سرمایه‌گذاری در یک پروژه، به میزان کارایی ایده و چالش‌های اجرایی پیش روی خود واقف باشند.

۳- پرینت سه بعدی در پزشکی

در صنعت بهداشت و درمان از این فناوری برای پرینت دستگاه‌ها و ابزارهای پزشکی، ایمپلنت‌ها و اعضای پروتز بدن استفاده می‌شود. کیفیت درمان با شخصی‌سازی محصول برای نیازهای هر بیمار بهبود می‌یابد. این امر منجر به کاهش زمان درمان و دریافت موثرترین درمان ممکن برای بیمار شود. به عنوان مثال می‌توان سمعک را بر اساس یک فایل دیجیتالی مطابق با اسکن بدن بیمار به سرعت تولید کرد.

3- پرینت سه بعدی در پزشکی

۴- پرینت سه بعدی در  صنعت الکترونیک و رباتیک

سرعت تولید، سبکی و انسجام قطعات و امکان سفارشی‌سازی طرح، پرینت سه بعدی را برای صنعت الکترونیک و رباتیک هم کاملاً مناسب می‌سازد. به کارگیری این فناوری در نهایت منجر به کارایی بیشتر قطعات الکترونیکی و آزادی عمل در فرآیند طراحی ربات می‌شود. امروزه از این فناوری برای ایجاد قطعاتی مانند برد مدار، کیس و … استفاده می‌کنند؛ اما این فناوری پتانسیل ایجاد انقلابی در تولید لوازم الکترونیکی را دارد و حتی می‌تواند در آینده منجر به تولید صفر تا صد تلفن‌های همراه با پرینتر سه بعدی شود.

اقتصادالکترونیکی” آخرین و به روزترین محتوی کسب‌وکار دیجیتال

۵- پرینت سه بعدی در  صنعت هوافضا

پرینت سه بعدی در صنعت هوافضا و نجوم به دلیل پتانسیل تولید قطعات سبک و در عین حال با هندسه پیچیده استفاده می‌شود. علاوه بر این امکان تولید یک قطعه به عنوان یک جزء کامل (به جای ساختن یک قطعه از چندین جزء)، مزیت فوق‌العاده‌ای در این صنعت محسوب می‌شود. امروزه ناسا این فناوری را برای تولید ابزارهایی برای فضانوردان، تلسکوپ‌ها و … به کار می‌گیرد.

۶- پرینت سه بعدی در صنعت خودروسازی و حمل و نقل

صنعت خودرو یکی از صنایعی است که به دلیل کاهش هزینه و وزن قطعات و افزایش سرعت تولید از پرینت سه بعدی استقبال کرده‌است. علاوه بر این صنعت ریلی هم این فناوری را برای ایجاد قطعات سفارشی مانند تکیه‌گاه بازو برای رانندگان، روکش، صندلی‌های قطار و تعمیر ریل‌های فرسوده به کار می‌برد.

۷ مزیت شگفت‌انگیز پرینت سه بعدی در کسب‌و‌کار

این روزها امکانات و مزایای بسیار پرینتر سه بعدی، انقلابی در صنعت طراحی و تولید ایجاد کرده‌است. بیایید ببینیم ویژگی‌های اصلی این تکنولوژی به چه صورت است و چه مزایایی را به ارمغان آورده است.

۱- هزینه پرینت سه بعدی؛  هزینه متناسب نسبت به روش‌های ساخت سنتی

هزینه پرینت سه بعدی یک طرح ارتباط مستقیمی با مقدار مواد مصرفی، مدت زمان پرینت و هرگونه پردازش نهایی دارد. در این روش مدل به صورت لایه به لایه ساخته می‌شود و از آن جایی که نیازی به قالب‌گیری ندارد، هزینه‌های مربوط به این بخش از بین می‌رود. در برخی موارد حتی پرینت سه بعدی ارزان‌تر از دیگر روش‌های تولید محسوب می‌شود. چرا که با استفاده از این روش، مواد مصرفی کمتری نیاز است.

۲- شخصی‌سازی محصول

پرینت سه بعدی فرآیند تولید محصولات سفارشی را بیش از پیش تغییر خواهد داد. قطعاً این تکنولوژی در آینده‌ای نزدیک امکان تولید بر اساس تقاضا و شخصی‌سازی محصولات برای هر مشتری را فراهم می‌کند. به این معنی که محصولات را می‌توان به محض سفارش پرینت کرد و تنوع، کیفیت و سرعت تولید بیشتری را برای مشتری به ارمغان آورد. این نحوه تولید با پرینت سه بعدی، نیاز وجود فضای ذخیره‌سازی محصولات را به طور کلی از بین می‌برد و روشی کارآمد‌تر برای کسب‌و‌کار محسوب می‌شود.

۳- قابلیت ساخت هندسه‌های پیچیده

این فناوری امکان تولید آسان قطعات هندسی سفارشی و مدل‌های شخصی‌سازی‌شده را فراهم می‌کند. علاوه بر این با استفاده از این روش، پیچیدگی طرح منجر به ارائه هزینه ساخت بیشتر نمی‌شود.

۴- ساخت نمونه اولیه و قابلیت اعمال تغییرات

کسب‌و‌کار ها از پرینت سه بعدی در مرحله پیش تولید محصولات برای ساخت نمونه‌های اولیه و آزمایش ایده‌های خود استفاده می‌کنند. با ساخت نمونه اولیه، هر گونه نقص احتمالی در مدل نهایی بر طرف می‌شود.

۵- نمونه‌سازی سریع

از آنجایی که این فناوری امکان تولید سریع و منسجم تمام قطعات را فراهم می‌‌کند، قطعاً روش ایده‌آلی برای نمونه‌سازی است. به عبارت دیگر محصولات می‌توانند سریع‌تر از روش‌‌های سنتی‌ و بدون اتکا به زنجیره‌های خارجی تأمین قطعات یا مواد مصرفی تولید شوند.

۶- سازگار با محیط زیست

پرینت سه بعدی به روشی بهینه، بدون هدر رفت مواد و بدون نیاز به قالب‌گیری، موجب کاهش ضایعات می‌شود. به همین دلیل است که می‌توان گفت این تکنولوژی دوستدار محیط زیست است.

۷- تولید محصولی با ویژگی‌های خاص

اگرچه پلاستیک و فلز رایج‌ترین مواد مصرفی در این تکنولوژی هستند، اما امکانات برای تولید محصول با مواد و مصالح متنوع و ویژگی‌های دلخواه هم وجود دارد. بنابراین می‌توان قطعاتی با استحکام فوق‌العاده، مقاومت حرارتی بسیار بالا یا ضد آب برای کاربرد‌های خاص تولید کرد.

اگر شما هم می‌خواهید از تلفیق هنر و تکنولوژی پرینت سه بعدی لذت ببرید، می‌توانید از تجربه و خدمات حرفه‌ای استودیو اینوفب برای ساخت محصول خود بهره بگیرید.

منبع: وب سایت ۳d.inofab.ir

  • ۷ امتیاز منحصربه‌فرد پرینت سه بعدی برای کسب‌و‌کار ها

“فناوری هوشمند” رسانه تخصصی انقلاب صنعتی چهارم

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا