تحول دیجیتال در صنعت و معدنرباتیکفناوری و کسب‌وکار

طعم تولید نوشیدنی با رباتیک و ابرداده

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

 یک کارخانه واقعی را چگونه با فناوری‌‌های نسل۴ صنعت اعم از رباتیک، لیدار، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا می‌توان متحول کرد؟ بی‌‌هیچ شکی اتخاذ یک رویکرد کلان در استفاده از ابرداده‌ ها، عامل اصلی تحقق ایده صنعت نسل۴ است. در عین حال انتخاب راهکارهای بسیار موثر اما کمتر پیچیده، اولویت‌‌بندی تغییرات، استفاده از توسعه‌‌دهندگان برجسته در کنار توجه به نکات مشاوران می‌تواند کمک شایان توجهی به تحول واقعی خط تولید کند.

این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که بخش تولید در حال تغییرات گسترده‌‌ای از نظر تکنولوژیکی است، گرچه دهه‌هاست که صنایع تحت تاثیر فشار قیمت‌‌های بین‌المللی، برون‌سپاری، نوسانات زنجیره تامین و اتوماسیون، وضعیت متزلزلی دارند اما درست مانند گذشته، واحدهای صنعتی پیشگامی که به نوآوری اهمیت می‌دهند در آینده نیز پیشرفت خواهند کرد.

“فناوری هوشمند” رسانه تخصصی انقلاب صنعتی چهارم

تجربه شرکت ژاپنی هیتاچی در تغییر فناوری خطوط تولید یکی از مشهورترین بنگاه‌های صنعت نوشیدنی جهان نشان می‌دهد مسیر تحول دیجیتال در صنایع گرچه فازهای مشابه یا یکسانی دارد اما در هر صنعت این تحول، محتاج ظرافتی خاص و وسایلی متفاوت است. در این تجربه مشخص شد تحول خطوط مختلف تولید با سه هدف بهبود بهره‌‌وری، افزایش ایمنی کارگران و رشد کارآیی ماشین‌‌آلات، نیازی به حذف یا جایگزینی ماشین‌‌آلات موجود یا سیستم‌‌های دیجیتال کارخانه ندارد.

چرایی این موضوع به امکان استفاده از داده برمی‌‌گردد. ظهور تجزیه و تحلیل ویدئویی و لیدار سه‌بعدی فرصت‌‌های فوق‌العاده جدیدی را برای اندازه‌‌گیری آنچه قبلا در خطوط تولید غیرقابل اندازه‌‌گیری بود ایجاد کرده و در نتیجه داده‌های بیشتری را برای پایش فرآیند تولید توسط مدیران و همچنین اصلاح خط به کمک کارگران با‌تجربه یا جدید فراهم می‌کند. این فناوری‌‌ها به کاهش هزینه‌های تحول و بازآموزی کمک کرده و در عین حال فشار مالی نوآوری را به حداقل می‌‌رسانند.

اضافه بر اینها، رویکرد مورد اشاره در نهایت به بهبود ایمنی، کاهش ضایعات و افزایش راندمان تولید کمک کرده و همزمان با این تغییر، بخش‌های داخلی، کارخانه‌ها و حتی شرکا را در روند همکاری و تعامل، هماهنگ‌‌تر ساخته است.

  اقتصادالکترونیکی آخرین و به روزترین محتوی در اقتصاددیجیتال

از آنجا که چهار چالش تحولات فناوری، تغییر نسل، بازآموزش کارگران و فشارهای بین‌المللی صنایعی نظیر نوشیدنی را در معرض بالاترین فشار قرار داده، رویکرد دیجیتالی شدن می‌تواند تغییرات را به یک مسیر جالب برای تحول مزیت‌‌ها در صورت استفاده درست از فرصت تبدیل کند. در واقع فناوری تولید را مختل می‌کند، اما فرصت‌‌های عجیب و کاملا جدیدی را برای پیشرفت کارگران و شرکت‌‌ها فراهم می‌کند. تجربه تغییر این کارخانه در مجموع نشان داد اگر به درستی از فرصت‌‌های فناوری برای تغییر در سه بخش عملکرد، آموزش و ایمنی استفاده شود نتیجه کار بسیار بهتر از پیش‌‌بینی خواهد شد.

منبع: دنیای اقتصاد

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا