در اتحادیه اروپا برخی از برنامههای هوش مصنوعی ممنوع خواهد شد
کشورهای عضو اتحادیه اروپا در زمینه اتخاذ قوانین سختگیرانه پیرامون استفاده از هوش مصنوعی موافقت کردند. بر این اساس، استفاده از برخی از برنامههای هوش مصنوعی ممنوع خواهد شد.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز سهشنبه ۲۱ مه (اول خرداد) با تعیین قوانین سختگیرانه در زمینه استفاده از هوش مصنوعی، موافقت کردند.
هدف از اتخاذ این قانون، برقراری شرایط ایمنتر پیرامون استفاده از هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا است. در این راستا قرار است اطمینان حاصل شود که سیستمهای هوش مصنوعی “به طور شفاف، قابل درک، بدون تبعیض و سازگار با محیط زیست” به کار گرفته میشوند.
یک جنبه مهم دیگر در این قانون، اجرای امور مربوط به “نظارت توسط انسانها و نه فقط توسط سایر فناوریها” عنوان شده است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین اعلام کردند که قرار است برخی از برنامههای مربوط به اپلیکیشنهای هوش مصنوعی به طور کامل ممنوع شوند.
گفته شده است که این اولین قانون محدودیت هوش مصنوعی در نوع خود در جهان محسوب میشود و احتمالا میتواند نقش یک استاندارد جهانی برای مدیریت هوش مصنوعی را ایفا کند.
طرح قوانین سختگیرانه برای استفاده از هوش مصنوعی به پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ برمیگردد.
بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی چگونه مدیریت را برای مدیران بازتعریف خواهد کرد؟
ممنوعیتها در استفاده از هوش مصنوعی
بر این اساس، آن دسته از سیستمهای هوش مصنوعی که به عنوان “بسیار خطرناک” ارزیابی شدهاند و به عنوان مثال در محیطهای حساس مانند آموزش و پرورش و بهداشت و درمان به کار گرفته میشوند، باید شرایط سختگیرانهای را در آینده برآورده کنند.
همچنین قرار است برخی از برنامههای هوش مصنوعی که “ضد ارزشهای تعریف شده برای اتحادیه اروپا” هستند نیز “به طور کامل ممنوع شوند.”
اعمال محدودیت برای این اپلیکیشنها به عنوان مثال شامل نرمافزارهای مربوط به “ارزیابی رفتار اجتماعی” میشود.
به عنوان مثال، در چین از این گونه سیستمهای هوش مصنوعی برای “تشخیص اعتبار اجتماعی” و نیز “طبقهبندی رفتار” شهروندان استفاده میشود.
با این حال، قرار است پلیس و سایر نهادهای امنیتی از این محدودیتها مستثنی باشند و بتوانند از هوش مصنوعی برای تشخیص چهره در فضاهای عمومی به منظور تعقیب جرایم خاص مانند قاچاق انسان یا تروریسم، استفاده کنند.
فولکر ویسینگ، وزیر امور دیجیتال آلمان روز سهشنبه ۲۱ مه (اول خرداد) در این مورد گفت: «ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که از طریق این قانون بتوانیم به سوالاتی که در آینده مطرح میشوند، جواب دهیم.»
او اضافه کرد که به این دلیل باید “در آینده شجاعت در قانونگذاری برای انجام تغییرات اعمال شود و در عین حال ذهنیت دوستانه برای پیشرفت نوآوریها، برقرار باشد.”
منبع: دویچه وله
بیشتر بخوانید: تولید تطبیقی (Adaptive Manufacturing) چیست؟