فناوری و کسب‌وکارهنر و فناوری

چالش صنعت رسانه با توسعه ChatGPT

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

اگرچه ابزارهای نوظهوری نظیر سامانه‌های هوش مصنوعی ChatGPT، نویدبخش یک انقلاب در زمینه اطلاعات به شمار می‌روند، اما به نگرانی‌ها درباره آینده شغلی روزنامه‌نگاران و بیکاری بخشی از دست‌اندرکاران صنعت رسانه دامن زده است.

به گزارش ایندیپندنت، اکسل اشپرینگر، غول رسانه‌ای آلمانی، در نامه درون‌سازمانی خطاب به کارکنان این شرکت هشدار داده که توسعه پروژه هوش مصنوعی نظیر ChatGPT ممکن است به بیکار شدن روزنامه‌نگاران منجر شود. ماتیاس دوپفنر، مدیر‌عامل اکسل اشپرینگر در این نامه که خبرگزاری فرانسه یک نسخه از آن را دیده است، اشاره کرده که هوش مصنوعی از این ظرفیت برخوردار است که روزنامه‌نگاری مستقل را از هر زمانی بهتر کند یا حتی جایگزین آن شود.

 دوپنفر در این نامه پیش‌بینی کرده است که رایانه‌های هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک، در زمینه گردآوری داده‌ها از خبرنگاران انسانی بهتر خواهند بود.

“فناوری هوشمند” رسانه تخصصی انقلاب صنعتی چهارم

به گفته دوپفنر، رسانه‌ها اگر می‌خواهند بقا داشته باشند باید بر تولید اخبار انحصاری یا تفسیر تمرکز کنند همچنین پوشش اخبار سرگرمی و روزنامه‌نگاری تحقیقی، برای صنعت رسانه به شکل فزاینده‌ای مهم خواهد شد.

به گفته او، تفسیر و گمانه‌زنی درباره انگیزه‌های اصلی در پشت رخدادها همچنان به شکل شغل برای روزنامه‌نگاران باقی خواهد ماند و از بین نخواهد رفت، اما در عین حال، به ابزارهای نوظهوری نظیر سامانه‌های هوش مصنوعی ChatGPT و مایکروسافت، اشاره می‌کند که نویدبخش یک انقلاب در زمینه اطلاعات و رسانه به شمار می‌روند.

دوپنفر همچنین عنوان کرد که هدف اکسل اشپرینگر این است که به‌کلی به نسخه دیجیتالی تبدیل شود، ولی چنین‌ گذاری چند سال زمان خواهد برد.

به گفته او، در حدود ۸۵ درصد از درآمد و ۹۵ درصد سود از فعالیت‌های دیجیتال حاصل می‌شود. به همین دلیل، آن‌طور که دوپفنر در این نامه درون‌ سازمانی اعلام کرده است، مجموعه اکسل اشپرینگر با حدود ۱۸ هزار نفر کارمند در سراسر جهان، هم‌زمان هم شغل‌های جدیدی ایجاد خواهد کرد و هم یکسری از مشاغل را حذف می‌کند.

اکسل اشپرینگر که در سال‌های اخیر در سطح جهانی به شکل فزاینده‌ای گسترش پیدا کرده است، به تعدیل نیرو پرداخته و مشاغلی در زمینه‌های تولید و بازبینی متون را کاهش داده است.

منبع: سیتنا

  ” اقتصادالکترونیکی“آخرین و به روزترین محتوی در اقتصاددیجیتال

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا