حکمرانی و فناوری

برتری چین در هوش مصنوعی بر ایالات متحده کدام است؟

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

در رقابت تنگاتنگی که میان چین و ایالات متحده برای برتری در حوزه هوش مصنوعی در جریان است، چین در یک حوزه خاص برتری بلامنازعی نسبت به آمریکا و جهان غرب دارد.

چین به واسطه جمعیت عظیم خود، با جمع‌آوری حجم عظیمی از داده‌ها، به یک قدرت بزرگ در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شده است. این داده‌ها که از منابع مختلفی مانند شبکه‌های اجتماعی، تراکنش‌های مالی، حس‌گرهای شهری و داده‌های پزشکی جمع‌آوری می‌شوند، به عنوان سوخت اصلی برای آموزش الگوریتم‌های هوش مصنوعی عمل می‌کنند.

کوین راد نخست وزیر استرالیا که پیش از آن سال‌ها به عنوان سفیر این کشور در چین فعالیت داشته است در کتاب اخیر خود با نام «جنگ قابل اجتناب؛ خطرات یک درگیری فاجعه‌بار میان ایالات‌متحده و چین شی جین‌پینگ» در این خصوص می‌نویسد: « در این زمینه، چین دارای طیفی از نقاط قوت و ضعف است که به خودی خود با در دسترس بودن داده‌های خالص شروع می‌شود. چین – حداقل در این مرحله – با توجه به جمعیت گسترده خود، حجم داده‌های قابل جمع‌آوری از شبکه چینی موجود در ارتباطات دیجیتال، تراکنش‌های اقتصادی و اجتماعی؛ و سایر اطلاعات شخصی که محدودیت‌های حریم خصوصی اندکی در آن وجود دارد که مانع از دسترسی مؤثر دولت به آن‌ها به بهانه اهداف ملی می‌شود، نسبت به همه غرب به‌صورت دسته جمعی مزایای بیشتری دارد.»

بیشتربخوانید: چگونه هوش مصنوعی عامل تغییر دهنده تولید است؟ همراه با کاربرد و نمونه‌ها

چرا داده‌ها اینقدر مهم هستند؟

آموزش مدل‌ها: الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای یادگیری و بهبود عملکرد خود به حجم عظیمی از داده نیاز دارند. هرچه داده‌ها متنوع‌تر و بیشتر باشند، مدل‌های هوش مصنوعی دقیق‌تر و قدرتمندتر خواهند شد.

توسعه الگوریتم‌های جدید: داده‌های عظیم به محققان اجازه می‌دهند تا الگوریتم‌های جدید و پیچیده‌تری را توسعه دهند که قادر به حل مسائل پیچیده‌تر هستند.

ایجاد محصولات و خدمات جدید: شرکت‌های چینی با استفاده از داده‌های خود، محصولات و خدمات جدیدی را در حوزه‌های مختلف مانند پزشکی، حمل و نقل و مالی ایجاد می‌کنند.

مزیت‌های داده‌ای چین

جمعیت بزرگ: چین با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت، بزرگترین تولیدکننده داده در جهان است.

سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های دیجیتال: چین سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در زیرساخت‌های دیجیتال مانند شبکه‌های ارتباطی پرسرعت و مراکز داده انجام داده است.

حمایت دولت: دولت چین از توسعه هوش مصنوعی حمایت قوی می‌کند و قوانین و مقرراتی را وضع کرده است که جمع‌آوری و استفاده از داده‌ها را تسهیل می‌کند.

فرهنگ دیجیتال: فرهنگ دیجیتال در میان مردم چین رو به رشد است و افراد به طور فزاینده‌ای از فناوری‌های دیجیتال استفاده می‌کنند.

بیشتربخوانید: نقش محوری بلاکچین در آینده هوش مصنوعی

آینده هوش مصنوعی در چین

با توجه به مزیت‌های داده‌ای و سرمایه‌گذاری‌های عظیم، چین در آینده نزدیک به یکی از رهبران جهانی در حوزه هوش مصنوعی تبدیل خواهد شد. این امر می‌تواند فرصت‌های بی‌نظیری را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی چین ایجاد کند. با این حال، چین باید به چالش‌های مرتبط با حریم خصوصی، امنیت داده‌ها و برابری دسترسی به داده‌ها توجه کند تا بتواند از مزایای هوش مصنوعی به بهترین شکل ممکن بهره‌برداری کند.

کوین راد در بخش دیگری از کتاب «جنگ قابل اجتناب» درباره این مزیت چین نسبت به غرب می‌نویسد: «ازآنجایی‌که این دسترسی به داده‌ها نشان‌دهنده یک مزیت بالقوه بزرگ نسبت به رقبا است، چین جریان فرامرزی بانک‌های داده‌اش را به سایر کشورها محدود کرده است. بر اساس قانون امنیت سایبری، شرکت‌های خارجی مانند اپل را موظف کرده است که به‌جای استفاده از هرگونه تاسیسات فراساحلی، تأسیسات ذخیره‌سازی داده‌ها را در خود چین ایجاد کنند. بااین‌وجود، یک بحث واقعی در مورد این‌که آیا مزیت داده‌ای فعلی چین دائمی‌خواهد بود وجود دارد، زیرا رژیم‌های حکمرانی دیجیتال در ایالات‌متحده، بریتانیا و اروپا روز به روز بهتر می‌شوند و دسترسی‌های بیشتر به داده‌های فردی در مقیاس بزرگ امکان‌پذیرتر می‌شود. بااین‌حال، در حال حاضر، مزیت داده خام چین واقعی است.»

راد در کتاب خود ابعاد مختلف دیگری از رقابت شدید میان چین و جهان غرب و خصوصاً ایالات متحده را در حوزه هوش مصنوعی به تصویر کشیده است.

منبع: خبرآنلاین

بیشتربخوانید: هوش مصنوعی چگونه مدیریت را برای مدیران بازتعریف خواهد کرد؟

  • برتری چین در هوش مصنوعی بر ایالات متحده کدام است؟
کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا