از تشخیص بیماری تا درمان آن؛ اینترنت اشیا و سلامت
اینترنت اشیاء (که اینترنت چیزها یا چیزنت نیز نامیده میشود-Internet of things) متشکل از اشیاء هوشمند یا دستگاههایی با قابلیت اتصال ابری است. دستگاههایی که میتوانند دادهها را جمعآوری کنند و آن دادهها را به شبکهای منتقل کنند که برای دستیابی به هدفی مورد استفاده قرار میگیرد. دستگاههای اینترنت اشیاء در همه جا، از زنجیرهی تأمین صنعتی گرفته تا اتومبیلهای خودکار وجود دارند، اما یکی از مهمترین کاربردهای اینترنت اشیاء در حوزهی سلامت است.
ارائهدهندگان مراقبتهای سلامت ممکن است در مورد پذیرش این انقلاب تکنولوژیک در مراقبتهای سلامت تردید داشته باشند؛ اما حقیقت این است که دستگاههای متصل و اینترنت اشیاء در صورت استفادهی کارآمد میتوانند مزایای قابل توجهی برای صنعت مراقبتهای سلامت به همراه داشته باشند. برای نشان دادن این نکته، همراه مداریو بمانید تا در ادامه پنج دلیل برای نیاز مراقبتهای سلامت به اینترنت اشیاء ارائه میشود.
دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره ۹، خرداد ماه ۱۴۰۰
.
۱-اینترنت اشیاء به بهبود، تشخیص و درمان بیماران کمک میکند
شرکتهای تولید تجهیزات پزشکی شروع به تولید دستگاههای پزشکی کردهاند که میتوانند گزینههای تشخیصی و درمانی در دسترس بیماران را بهبود بخشند.
یک مثال عالی: کپسول آندوسکوپی. این کپسول متصل در سایز یک مکمل و شامل دوربینی مینیاتوری است که توسط بیمار بلعیده میشود. سپس هزاران عکس از دستگاه گوارش بیمار گرفته میشود که میتواند برای غربالگری بیماریهایی مانند سرطان رودهی بزرگ بررسی شود.
همچنین از فناوری یادگیری ماشینی نیز برای اتوماتیک کردن تجزیه و تحلیل تصاویر استفاده میشود که به پزشکان کمک میکند در تشخیص و درمان بیماران خود موفقیت بیشتری داشته باشند. نوآوریهایی از این دست، جایگزینهای بهتری برای دریافت تشخیص به بیماران ارائه میدهند.
جهت دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.
۲-دستگاههای «پایش راه دور» از بیماریهای مزمن پشتیبانی میکنند
بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن میتوانند به طور چشمگیری از نظارت از راه دور با دستگاههای پزشکی متصل و پوشیدنی سود ببرند. یکی از زمینههای اصلی تحقیق شرکتهای تجهیزات پزشکی، نظارت مستمر بر قند خون برای بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و دو است. دستگاههای پوشیدنی که به طور مداوم گلوکز خون را کنترل میکنند و دادهها را به پزشکان منتقل میکنند، میتوانند نظارت بهتر بر بیماریهای مزمن را تسهیل کنند.
بیماران مبتلا به مشکلات مزمن قلبی نیز میتوانند از یک ضربانساز متصل استفاده کنند که در صورت بروز آریتمی قلبی، پزشکان را مطلع میکند. این فناوری توانایی نجات جان انسانها را دارد و با ترخیص بیمارانی که میتوانند از راه دور پایش شوند، باعث آزادسازی فضای بیمارستانها میشود.
۳- ایمنی بیمار و مدیریت دارو با اینترنت اشیاء بهبود مییابد
در سال ۲۰۱۷، اولین قرص دیجیتال توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تأیید شد. پس از بلعیدن قرص، حسگر آن هنگام تماس قرص با اسید معدهی بیمار، یک سیگنال الکترونیکی را منتشر میکند. لحظاتی بعد، این سیگنال به یک پچ پوشیدنی روی پوست بیمار و سپس به یک برنامهی تلفن همراه منتقل میشود که میتوان آن را با ارائهدهندگان مراقبتهای سلامت به اشتراک گذاشت.
این قرص دیجیتال به پزشکان امکان میدهد تا سازگاری بیمار با یک برنامهی دارویی را از راه دور کنترل کنند و ظرف چند لحظه تأیید کنند که دوز مناسب دارو توسط بیمار دریافت شده است. این نوع سیستم نظارتی میتواند به ویژه برای گروههای در معرض ریسکی که برای پیگیری نسخههای خود به نظارت بیشتری نیاز دارند -مانند بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر یا سایر بیماریهای تاثیرگذار بر شناخت- مفید باشد.
۴- اینترنت اشیاء مدیریت بهتر بیماریهای درازمدت را تسهیل میکند
برخی از دستگاههای اینترنت اشیاء برای کمک به بیماران در مدیریت درازمدت بیماریهایشان طراحی شدهاند. غول حوزهی فناوری سلامت، شرکت مدترونیک ( Medtronic )، اخیراً یک پمپ انسولین متصل معرفی کرده که به طور مداوم سطح گلوکز خون بیمار را کنترل میکند و مقدار صحیح انسولین را به طور خودکار تأمین میکند تا سطح قند خون بیمار در حد مناسب نگه داشته شود.
پمپ انسولین مدترونیک علاوه بر کمک به بیمار برای جلوگیری از تحمل هر روزهی درد سوزن برای تست خون و تزریق انسولین، از طریق خودکارکردن تأمین انسولین، نتایج مراقبت درازمدت بیمار را بهبود میدهد. با استفاده از این دستگاه، بیماران میتوانند از بسیاری از عوارض مرتبط با مدیریت ضعیف قند خون جلوگیری کرده و با وجود یک بیماری درازمدت، زندگی شادتر و کاملتری داشته باشند.
۵-دستگاههای اینترنت اشیا هزینهها را کاهش میدهند
از آنجایی که هزینههای مراقبتهای سلامت همچنان رو به افزایش است، شرکتهای بیمهی بیشتری به سمت مدل بازپرداخت مبتنی بر نتایج حرکت میکنند. برای دریافت هزینهی خدمات، پزشکان باید نشان دهند که به بهبود سلامت بیماران کمک کردهاند.
بیمارستانهایی که تجهیزات متصل پوشیدنی را برای نظارت از راه دور به بیماران خود دادهاند، با ترخیص سریعتر بیماران -وقتی نظارت در خانه جایگزین مناسبی برای بستری ماندن در بیمارستان است- میتوانند هزینههای آنها را کاهش دهند. وقتی ارائهدهندگان مراقبتهای سلامت راههایی برای استفاده از دستگاههای متصل در فرایندهای مراقبت از بیماران بیابند، کل صنعت سلامت از کاهش هزینهها و نتایج بهتر مراقبتهای سلامت بهرهمند خواهد شد.
نتیجه
صنعت مراقبتهای سلامت امروز با چالشهایی روبرو است که میتوانند با استفادهی کارآمد از تجهیزات پزشکی متصل و اینترنت اشیاء رفع شوند. در مواجهه با افزایش شدید هزینههای درمان، محیط نظارتی بیثبات و تغییر مدلهای بازپرداخت بیمهها، اینترنت اشیاء نوید مزایایی مانند بهبود مراقبت از بیمار، نتایج بهتر مراقبتهای سلامت و کاهش هزینهها در کل سیستم را میدهد. از این نظر، درک اینکه چرا صنعت سلامت به شدت به اینترنت اشیاء نیاز دارد، آسان است.
منبع: صبای سلامت