پیشنهاد سردبیرصنعت هوشمندفناوری و کسب‌وکارمحتوی اختصاصی "فناوری هوشمند"

استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی برای مدیریت دارایی آینده

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند
مترجم: علیرضا خدائی

آیا می‌دانستید که شیوه‌های موثر مدیریت دارایی برای تقریبا نیمی از کسب‌وکارهای کوچک چالش‌برانگیز است؟ طبق آخرین تحقیقات، ۴۳ درصد از کسب‌وکارها به‌صورت دستی به موجودی خود گزارش می‌دهند حتی در برخی موارد، هیچ‌گونه سوابقی از دارایی‌ها ندارند.

به گزارش فناوری هوشمند به نقل از AInews، مدیریت دارایی نیز تحت تاثیر هوش مصنوعی (AI) قرار دارد که در حال حاضر صنایع متعددی را متحول کرده است و مصون نیست. شیوه‌هایی که شرکت‌ها دارایی‌های ملموس و ناملموس خود را مدیریت می‌کنند، به دلیل رو به رشد هوش مصنوعی در حال تحول عمیقی است. این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه نرم‌افزارهای مدیریت دارایی ثابت مبتنی بر هوش مصنوعی مدیریت دارایی را متحول می‌کند و آینده‌ی در انتظار کسب‌وکارهایی که این نوآوری‌ها را به کار می‌گیرند، چگونه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: ۱۰ شرکت برتر معدنی در زمینه امنیت سایبری

مقدمه‌ای بر مدیریت دارایی‌های ثابت و هوش مصنوعی

مدیریت دارایی‌های ثابت یک ویژگی حیاتی برای سازمان‌ها است تا بتوانند ارزش دارایی‌های فیزیکی خود را مدیریت، کنترل و بهینه‌سازی کنند. این دارایی‌ها می‌توانند شامل هر چیزی از تجهیزات و وسایل نقلیه تا سیستم‌های رایانه‌ای خانگی باشند. به طور سنتی، سیستم‌های مدیریت دارایی دستی شامل نگهداری گزارش‌های دستی و حسابرسی‌های دوره‌ای است که زمان‌بر بوده و مستعد خطاهای انسانی هستند.

نرم‌افزار دارایی‌های ثابت مبتنی بر هوش مصنوعی، با خودکارسازی عوامل مختلف کنترل دارایی، یک راه‌حل مدرن ارائه می‌دهد. این امر دقت را تضمین می‌کند، هزینه‌های اداری را کاهش می‌دهد و طول عمر مفید یک دارایی را افزایش می‌دهد که در نهایت به صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌ها کمک می‌کند. هوش مصنوعی در کنار اینترنت اشیا (IoT)، یادگیری ماشین (ML) و تحلیل‌های پیش‌بینی‌کننده، روش اصلی برای توسعه راه‌حل‌های هوشمند، کارآمد و قابل مقیاس در مدیریت دارایی‌ها محسوب می‌شود.

قابلیت‌های پیش‌بینی هوش مصنوعی، مدیریت پیشگیرانه دارایی‌ها را متحول کرده است. هوش مصنوعی می‌تواند با تحلیل الگوها و روندهای داده‌ها پیش‌بینی کند که چه زمانی یک قطعه سخت‌افزار احتمالاً دچار خرابی می‌شود یا فرصت‌های بهینه‌سازی را شناسایی کند. این رویکرد پیشگیرانه نه تنها به برنامه‌ریزی استراتژیک کمک می‌کند، بلکه با جلوگیری از خرابی سیستم‌هایی که ممکن است باعث اختلالات جدی در عملیات تجاری و زیان‌های مالی شوند، قابلیت اطمینان عملیات را تضمین می‌کند.

کسب‌وکارها می‌توانند با استفاده از هوش مصنوعی اطمینان حاصل کنند که دارایی‌هایشان در بالاترین سطح بهره‌وری عمل می‌کنند، به سرعت فناوری‌های جدید را بپذیرند و عملیات خود را با اهداف سازمانی هماهنگ می‌کنند.

بیشتر بخوانید: مقابله با دره‌ی عجیب و غریب (uncanny valley) هوش مصنوعی مولد

مزایای هوش مصنوعی برای نرم‌افزار مدیریت دارایی ثابت

نرم‌افزار مدیریت دارایی ثابت مبتنی بر هوش مصنوعی مزایای بسیاری برای کسب‌وکارها به همراه دارد، به‌ویژه در صنایعی که نقش مدیریت دارایی‌ها در عملیات روزانه آنها مهم است، مانند تولید، بهداشت و درمان و لجستیک .

۱. افزایش کارایی

اتوماسیون به طور قابل توجهی فرآیندهای ردیابی، کنترل و نگهداری دارایی‌ها را تسریع می‌کند. با توانایی هوش مصنوعی در ارزیابی حجم زیادی از اطلاعات به صورت لحظه‌ای، مدیران می‌توانند فوراً وضعیت دارایی‌های خود را بررسی کرده و واکنش مناسب نشان دهند.

۲. صرفه‌جویی در هزینه‌ها

استفاده بهینه مداوم از دارایی‌ها و تحلیل پیش‌بینی‌کننده می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌های عملیاتی شود.هوش مصنوعی قادر به شناسایی اقلام کم‌استفاده یا عملکرد ضعیف است که این امر می‌تواند به شرکت‌ها در صرفه‌جویی از طریق بازتخصیص یا برنامه‌ریزی برای حذف کمک کند.

۳. ارتقای انطباق و گزارش‌دهی

رعایت قوانین در مواجهه با الزامات نظارتی پیچیده می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. هوش مصنوعی تضمین می‌کند که گزارش‌های انطباقی با دقت و به‌موقع تولید شوند. علاوه بر این، نرم‌افزار می‌تواند به‌صورت خودکار داده‌های دارایی را برای تطابق با تغییرات قانونی به‌روزرسانی کند و اطمینان حاصل کند که شرکت‌ها همواره مطابق قوانین عمل می‌کنند.

۴. بهبود تصمیم‌گیری

با قابلیت‌های تحلیلی هوش مصنوعی، مدیران می‌توانند تصمیمات بهتری درباره سرمایه‌گذاری در دارایی‌ها، زمان تعمیر، یا از رده خارج کردن یک دارایی بگیرند. این تصمیمات بر اساس اطلاعات بلادرنگ و مدل‌های پیش‌بینی‌کننده به جای حدس‌و‌گمان یا محاسبات دستی انجام می‌شود.

نرم‌افزار مدیریت دارایی ثابت مبتنی بر هوش مصنوعی با ارائه این مزایا، به کسب‌وکارها کمک می‌کند بهره‌وری خود را افزایش داده، هزینه‌ها را کاهش داده و تصمیم‌گیری‌های استراتژیک را بهبود بخشند.

بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی مولد آینده اقتصاد دیجیتال را تعیین خواهد کرد

مطالعه موردی: مشکل دقت در مدیریت پیش‌بینی‌کننده پورتفولیو

چالش:
پیش‌بینی روندهای بازار و بهینه‌سازی لحظه‌ای پورتفولیو برای مدیریت دارایی یک شرکت بزرگ بسیار پیچیده بود. رویکردهای سنتی قادر به پاسخگویی به نیازهای بازار نبودند که این موضوع به از دست رفتن فرصت‌ها و نتایج کمتر از حد مطلوب منجر می‌شد.

راه‌حل:
این شرکت با پیاده‌سازی یک سیستم تحلیل پیش‌بینی‌کننده مبتنی بر هوش مصنوعی توانست به سرعت مجموعه داده‌های بزرگ را ارزیابی کند. الگوریتم‌های هوش مصنوعی؛ الگوهای بازار را تحلیل، عوامل ریسک را ارزیابی و پورتفولیو را به صورت پویا تنظیم کردند. نتیجه نهایی بهبود چشمگیر عملکرد پورتفولیو و افزایش دقت در پیش‌بینی‌ها بود.

یافته‌ها:

  • افزایش قابل‌توجه عملکرد: راه‌حل مبتنی بر هوش مصنوعی منجر به افزایش ۲۰ درصدی بازدهی پرتفوی شد.
  • تصمیم‌گیری بهبود یافته: بینش‌های بلادرنگ در مورد روندهای بازار به شرکت امکان تصمیم‌گیری به موقع و آگاهانه را داد.

با استفاده از هوش مصنوعی، شرکت مدیریت دارایی توانست برتری رقابتی کسب کند و نتایج برتر را برای مشتریان خود ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: بلاک‌چین و هوش مصنوعی مولد: تیم رویایی فناوری

آینده هوش مصنوعی در مدیریت دارایی

آینده مدیریت دارایی؛ رضایت مشتری، کارایی عملیاتی و تصمیم‌گیری را متحول خواهد کرد. در ادامه، عناصر مهمی که عملیات مدیریت دارایی را متحول خواهند کرد شرح داده شده است:

۱) ارتقای تصمیم‌گیری

هوش مصنوعی با آشکارسازی الگوهای پنهان در میان مجموعه داده‌های عظیم، امکان تصمیم‌گیری بهتر را برای مدیران دارایی فراهم می‌کند. هوش مصنوعی می‌تواند کل پورتفولیو را ارزیابی کند، آمار مالی و اخبار بازار را جمع‌آوری و ترکیب کند و به این ترتیب وضعیت ریسک و تدوین پورتفولیو را بهبود بخشد. همچنین، هوش مصنوعی انطباق لحظه‌ای را امکان‌پذیر می‌کند و مدیران را برای پیش‌بینی‌های آینده آماده و کمک می‌کند تا از تغییرات بازار جلوتر باشند.

بیشتر بخوانید: ۷ نشانه که مدیران فناوری اطلاعات (CIO) در مسیر تحول دیجیتال نیستند

۲) اتوماسیون و بهره‌وری عملیاتی

مشاوران رباتیک (Robo-Advisors) به ابزارهای ضروری تبدیل خواهند شد که به‌طور خودکار وظایفی مانند تعدیل مجدد پورتفولیو و عملیات استاندارد را مدیریت می‌کنند. آموزش الگوریتم‌های هوش مصنوعی تصمیمات را به‌سرعت اجرا می‌کند، نیاز به مداخله انسانی را کاهش داده و هزینه‌ها را پایین می‌آورد. همچنین هوش مصنوعی عملیات وقت‌گیر پشتیبانی اداری، از جمله ورود داده‌ها و فرآیندهای انطباق قانونی را خودکار می‌کند و اطمینان می‌دهد که جریان کار به‌طور روان و کارآمد انجام شود.

۳) تحول تجربه مشتری

در آینده به تعاملات مشتری شخصی‌سازی‌شده و پاسخگوتر خواهد شد. هوش مصنوعی اطلاعات مشتریان را تجزیه و تحلیل کرده و توصیه‌های سرمایه‌گذاری متناسب با نیازهای آن‌ها ارائه می‌دهد. چت‌بات‌های مجهز به هوش مصنوعی به صورت ۲۴/۷ در دسترس خواهند بود تا به سؤالات پاسخ دهند. این فناوری حتی می‌تواند گزارش‌دهی را ساده کند و اطلاعات پیچیده مالی را به بینش‌هایی ساده و بدون اصطلاحات فنی تبدیل کند، که به ایجاد اعتماد و شفافیت در روابط با مشتری کمک خواهد کرد.

نتیجه‌گیری

آینده مدیریت دارایی به طور انکارناپذیری با پیشرفت‌های فناوری هوش مصنوعی گره خورده است. نرم‌افزارهای مدیریت دارایی ثابت مبتنی بر هوش مصنوعی در حال حاضر با بهینه‌سازی و اتوماسیون، بر پایش دارایی‌ها، تحلیل‌های پیش‌بینی‌کننده و مدیریت ریسک تأثیر می‌گذارند. با پیشرفت مداوم اتوماسیون فوق‌العاده (Hyper Automation) و اینترنت اشیا (IoT)، امکانات برای بازسازی و تحول مدیریت دارایی بی‌پایان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: برچسب سفید برای نئوبانک‌ها: راهکاری سریع برای راه اندازی محصولات بانکی دیجیتال

این محتوی ترجمه شده در رسانه فناوری هوشمند است و نشر آن باذکر منبع، نام مترجم و ارجاع به لینک بلامانع است.

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا