در سالهای گذشته صاحب کسبوکار میتوانست با صرف یک یا دو ساعت در روز، کل کارهای سایت و دیجیتال مارکتینگ را به خوبی انجام دهد؛ ولی اکنون شرایط تغییر کرده است.
به گزارش اقتصاد الکترونیکی به نقل از تسنیم، در سالهای گذشته صاحب کسبوکار در کنار تمام فعالیتهای خود میتوانست با صرف یک یا دو ساعت در روز، کل کارهای سایت و دیجیتال مارکتینگ را هم به خوبی انجام دهد؛ ولی اکنون شرایط تغییر کرده و دیجیتال مارکتینگ سختتر شده است.
تغییرات و چالشهای جدید دیجیتال مارکتینگ
امروزه دیجتال مارکتینگ شامل کارهای زیادی مثل قرار دادن محتوا در رسانههای اجتماعی، ساخت کمپینهای ایمیلی، نوشتن متون تبلیغاتی، سئو و … است. همچنین رقابت سختتر شده است. در هر حوزه صدها یا هزاران رقیب جدی وجود دارد.
موضوع دیگر آن است که اغلب برندهای قوی در هر حوزهای که فکر کنید به سمت بازاریابی محتوا رفتهاند؛ یعنی تیمی درست کردهاند و از افرادی استفاده میکنند که مرتب محتواهای خوب و باکیفیت تولید میکنند. شاید شما نتوانید به تنهایی در کنار اداره کسبوکار خود، کل کارهای وبسایت و رسانههای اجتماعی را انجام دهید؛ به همین دلیل است که بسیاری از مدیران کسبوکار از دیجیتال مارکتینگ ناامید شدهاند.
برای حل این مشکل در ادامه مقاله، مدل جدیدی از دیجیتال مارکتینگ برای مدیران کسبوکارها و تمام کسانی که به دیجیتال مارکتینگ علاقهمند هستند ارائه میکنیم که دیدی بسیار عمیق و کاربردی نسبت به فرآیندهای دیجیتال مارکتینگ کسبوکارتان پیدا کنید.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ، هر نوع بازاریابی است که با کمک رسانهها و ابزارهای دیجیتال انجام میشود. ایمیل، پیامک، تلویزیونهای شهری، سایت، رسانههای اجتماعی و … نمونههایی از ابزارهای دیجیتال هستند. البته وقتی درباره دیجیتال مارکتینگ صحبت میشود معمولا منظور بازاریابی اینترنتی است؛ یعنی استفاده از وبسایت، رسانههای اجتماعی و رسانههایی مانند ایمیل برای معرفی و فروش محصولات و خدمات.
بخشهای کلیدی دیجیتال مارکتینگ
۱-بازاریابی محتوا
بخش مهمی از دیجیتال مارکتینگ، تولید و ارائه محتواهایی است که باعث جلب اعتماد مخاطب و خرید از ما میشود. منظور از محتوا، ویدیوهای کوتاه آموزشی، مقالات، صوتها، عکسنوشتهها و موارد دیگری هستند که مخاطب با مشاهده آنها قانع میشود قابلاعتماد و حرفهای هستیم و به این نتیجه میرسد که خرید از ما به نفعش است.
۲- تبلیغات آنلاین
برای آنکه افراد زیادی با شما آشنا شوند و در نهایت از شما خرید کنند لازم است بر افزایش ترافیک سایت کار کنید. با تبلیغات آنلاین در وبسایتها، اپلیکیشنها و رسانههای اجتماعی، افراد جدیدی را به سمت سایت و رسانههای خود هدایت میکنید. تبلیغات اینترنتی ارزان نیست و اگر در انجام تبلیغات آنلاین حرفهای نشوید، پول زیادی را از دست خواهید داد.
۳-سئو (بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو)
منظور از سئو آن است که در محتوا و ساختار سایت تغییراتی ایجاد کنیم تا وقتی مخاطب در گوگل کلیدواژه موردنظر ما را جستجو میکند، در اولین نتایج جستجو دیده شویم و بازدیدکنندگان سایت ما بیشتر شوند. البته به جز ایجاد تغییرات در سایت، کاری میکنیم سایتهای دیگر به ما لینک بدهند تا رتبه بهتری کسب کنیم.
۴- بازاریابی با رسانههای اجتماعی بازاریابی
شامل جذب افراد به رسانههای شما، ایجاد تعهد در آنها برای پیگیری مطالب و در نهایت ارائه پیشنهادهای فروش به آنها است. البته اغلب بهتر است فرد را از رسانه اجتماعی به سایت بفرستیم و فروش در سایت اتفاق بیفتد.
۵- بازاریابی با ایمیل
وقتی مخاطب عضو سایت شد یا ایمیلش را در اختیار ما قرار داد، ایمیلهای هوشمندی میفرستیم تا ابتدا اعتماد مخاطب به ما جلب شود و در مرحله بعد از ما خرید کند. مهارتهایی مثل نوشتن ایمیلهای اثرگذار، ساخت سیستم ارسال ایمیلهای خودکار و بررسی نتایج آن بخشهای مهم ایمیل مارکتینگ هستند.
۶- تبلیغ نویسی
منظور از تبلیغنویسی نوشتن متنهای اثرگذار برای سایت، صفحات محصول و رسانههای اجتماعی است تا بازدیدکننده با خواندن آن قانع شود که از ما خرید کند. تبلیغ نویسی آنلاین ترکیبی از مهارتهای دیجیتال و قانع سازی است که باعث افزایش فروش میشود. تبلیغ نویسی اصولی دارد که باید یاد بگیرید.
۷- افزایش نرخ تبدیل سایت
منظور از «بهینهسازی نرخ تبدیل سایت» آن است که با ایجاد تغییراتی در سایت مثل انتخاب رنگها، جای هرکدام از المانهای سایت مثل دکمهها، جزئیات منو و موارد دیگر، باعث افزایش کلیک و فروش شویم. یکی از مهمترین بخشهای این موضوع، طراحی و سادهسازی فرایند خرید است تا افراد بیشتری بهراحتی از ما خرید کنند.
۸- تحلیل سایت و بازدیدکننده
یکی از مهمترین کارهای دیجیتال مارکتر، تحلیل سایت و رفتار بازدیدکنندگان است. ابزارهایی مانندGoogle Analytics وجود دارد که به کمک آن میتوان تمام جزئیات بازدیدهای سایت و رفتار بازدیدکننده را تحلیل کرد. بدون این تحلیلها نمیتوانید تصمیمات مناسبی بگیرید.
مدل جدید دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ پیشرفته یا مدرن شامل ۴ فعالیت مستقل است:
- جذب
اولین فعالیت «جذب» است. منظور از جذب این است که افرادی را از خارج سایت با صرف بودجه و روشهای رایگان؛ مانند سئو، تبلیغات، رسانههای اجتماعی و فعالیتهای آفلاین وارد سایت کنیم. با این کار افرادی علاقهمند میشوند که به وبسایتتان بیایند.

- فعالسازی
دومین قسمت «فعالسازی» است. فردی که جذب سایتتان شد و وارد سایت شد باید کاری کنیم که حاضر شود حداقل اطلاعات تماس خود را در وبسایت ثبت کند. همین موضوع نشان میدهد که علاقهای به وبسایت و کسبوکار شما دارد تا در قدمهای بعدی کارهای بیشتری انجام شود.

- پولسازی
قسمت سوم مدل دیجیتال مارکتینگ «پولسازی» است. افرادی اطلاعات تماسشان را به شما دادهاند. باید به این افراد پیشنهادهایی بدهیم که هر هفته فروش مشخصی ایجاد شود و سودی کسب کنیم. باید بتوانیم در ماه به ازای هر فردی که عضو سایت شده است درآمد مشخصی داشته باشیم و این هدف بسیار ارزشمندی است که کسبوکار دیجیتال ما را سریع پیش خواهد برد.

- حفظ
منظور از حفظ تمام کارها و فعالیتهایی است که در نتیجه آن، کسی که با ما آشنا شده و خریدی انجام داده است ما را رها نکند و به سمت رقیبان برود؛ یعنی کاری کنیم کسی که حداقل یکبار از ما خرید کرده همان ذهنیت خوب را نسبت به ما حفظ کند و تشویق شود که در موارد بعدی اگر نیازی به خرید داشت در ذهن آن فرد اولین و بهترین گزینه باشیم.
One comment
Pingback: بازاریابی شبکه ای چیست؟ - پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی