احسان آذری نیا
در سالهای اخیر رقابت بین بانکها و موسسات اعتباری با شرکتهای بزرگ فناوری که تلاش میکنند خدمات بانکی ارائه کنند افزایش یافته است. کارشناسان معتقدند شرکتهای یادشده دیر یا زود بخشی از سهم بانکها و موسسات اعتباری در صنعت بانکداری را به خود اختصاص خواهند داد و در این میان بانکها و موسسات یاد شده برای باقی ماندن در بازار باید تغییراتی بزرگ در ابزارهای مورد استفاده، ارائه خدمات به مشتری و مهمتر از همه طرز فکر خود ایجاد کنند.
بانکها و موسسات اعتباری مدتهاست مشغول تلاش برای ایجاد این تغییرات هستند و بهرهگیری از فناوریهای جدید را در اولویت قرار دادهاند. هوش مصنوعی، محاسبات ابری و کوانتومی، بلاکچین و اینترنت اشیا برخی از این فناوریها هستند. برنامهریزیهای مختلفی صورت گرفته و سالجاری میلادی پیشرفت در استفاده از این فناوریها سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد. تعداد زیادی از بانکها در اقتصادهای توسعهیافته و نوظهور مدتی است از برخی از این فناوریها استفاده میکنند اما سرعت تحولات در اکوسیستم بانکی و مالی بسیار بالاست و مدیران بانکها باید به این باور برسند که اگر همپای تغییرات محیط حرکت نکنند در رقابت شکست خواهند خورد. کارشناسان معتقدند بانکها و موسسات اعتباری باید به همکاری و شراکت با بازیگران خارج صنعت بانکداری فکر کنند. بهویژه شرکتهای فعال در حوزه فناوری بسیار اثرگذار و تحولآفرین هستند و نکته مهم این است که ضروری است بهترین خدمات با بالاترین امنیت و سهولت در اختیار مشتری قرار گیرد.
محتوی دیگر از بانکداری الکترونیک در اقتصاد الکترونیکی:
الکترونیکی شدن خدمات بانکی گامی در مسیر شفافیت بیشتر است
وضعیت نظام کارمزد با مدل فعلی نمیتواند ادامه پیدا کند
توسعه درآمدهای غیر شاپرکی ایران کیش از طریق خدمات ارزش افزوده
پنج نکته از گزارش شاپرک درباره تراکنش کارتهای بانکی در اسفند ۹۸ اولین آمار رسمی از افت فروش کسبوکارها بعد از کرونا
One comment
Pingback: پنج نکته از گزارش شاپرک درباره تراکنش کارتهای بانکی در اسفند ۹۸ اولین آمار رسمی از افت فروش کسبوکارها بعد از کرونا - پایگاه خبری اقتصا