فین‌تکگزارش

فرصت‎ و تهدید کرونا برای فین‎تک‌ها؛ رشد ۳۸ درصدی سرمایه‎گذاری جسورانه روی اپلیکیشن‎های مالی

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

به نظر می‎رسد بیماری کرونا با همه پیامدهای ناخوشایندی که برای شهروندان و اقتصاد کشورها داشت، اما اتفاقات خوبی را رقم زد. برخی این اتفاقات خوب را به کاهش آلودگی محیط زیست نسبت می‎دهند، با این حال، به تعبیر صاحبان کسب‎وکارها و استارت‎آپ‌هایی که ماهیت دیجیتالی دارند، کرونا فرصتی شد تا مردم به سبب حفظ فاصله اجتماعی و قرنطینه شدن در خانه بیشتر به خدمات آنلاین روی آورند.

پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی به نقل از دنیای اقتصاد :

فرصت‎ و تهدید کرونا برای فین‎تک‌ها

 یکی از خدمات آنلاین پرطرفدار در این روزها خدمات بانکی بود. به‌طوری که بنا بر آمار وب‌سایت crowdfundinsider دانلود و نصب اپلیکیشن‎های بانکداری دیجیتال در آمریکا در ماه گذشته میلادی همزمان با شیوع ویروس کرونا و خانه‌نشینی شهروندان در این کشور با ۶۰ درصد رشد روبه‌رو شده است.

درآمدهای حاصل از دانلود اپلیکیشن‌های بانکداری دیجیتال توسط کاربران در آمریکا در مارس ۲۰۲۰ میلادی، ۱۷ درصد افزایش یافته است. البته تنها این اپلیکیشن‎ها نبودند که در این روزها با اقبال بلندی از سوی کاربران مواجه شدند. بلکه براساس همین آمار اپلیکیشن‌های بانکی و پرداخت موبایل، برخی دیگر از اپلیکیشن‌ها نظیر سرویس‌های استریم و پخش آنلاین محتوا و سرویس‌های اینترنتی ارائه‌دهنده غذا نیز در جهان به ترتیب با رشد ۱۰ درصدی و ۲۳ درصدی در استقبال کاربران مواجه شده‌اند.

در این میان، فین‎تک‎ها یا به عبارت دیگر اپلیکیشن‌های مالی نیز از آن دست برنامه‎های موبایلی بودند که فرصتی برای خودنمایی در ابزارهای دیجیتالی کاربران اینترنت پیدا کردند. طبق تحقیقات جدید که توسط گروه deVere منتشر شده، با شیوع بیماری کرونا استفاده از برنامه‌های موبایلی فین‎تک در اروپا ۷۲ درصد افزایش داشته ‌است.

در زمانی که اکثر بخش‌های اقتصاد جهان شرایط رکود را تجربه می‌کنند، جهش قابل‌توجه در دانلود اپلیکیشن فین‎تک‎ها، اخباری دلگرم‌کننده برای این صنعت است. علاوه بر این، برنامه‎های موبایلی حوزه بانکی و مالی در کشورهای آسیایی و خاورمیانه در این مدت دو برابر شده است.رشد و شکوفایی فین‎تک‎ها به این مدت خلاصه نمی‎شود به‌طوری که بنابر گزارش‎های CB Insights و PwC در سال گذشته میلادی سرمایه‎گذاری جسورانه در این بخش حدود ۳۸ درصد رشد کرده و از ۱۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۱۸ میلیارد دلار رسیده است. شرکت‌های فین‎تکی در سطح جهانی نیز از مقررات انعطاف‌پذیرتر در هر دو اکوسیستم نوظهور و بالغ بهره برده‌اند، چرا که سازمان‌ها به دنبال بهبود خدمات مالی و توسعه اقتصاد دیجیتال هستند.

براساس گزارشی از سوی Ecosystm، چهار موج مثبت در راستای رشد اکوسیستم فین‎تک در طول سال ۲۰۲۰ شکل خواهد گرفت. نخست آنکه سرمایه‌گذاران بیشتر از پلت‌فرم‎های فین‎تکی پشتیبانی خواهند کرد. همکاری و سرمایه‌گذاری بانک‌های سنتی در شرکت‌های فین‌تک افزایش خواهد یافت. گذشته از آن اهمیت داده‌های به دست ‎آمده از برنامه‎های مالی در بخش موبایلی افزایش یافته و به تبع آن تحلیل‎ها در این حوزه قوت خواهد گرفت. در نهایت اینکه رگولاتوری‎ها فضای مقرراتی را با رشد این اکوسیستم تسهیل خواهند کرد.

   فرصت‎ و تهدید کرونا

متناوبا، تمایل مصرف‌کنندگان برای خدمات بانکداری دیجیتال به احتمال زیاد افزایش خواهد یافت و بسیاری از موسسات مالی سنتی مجبور خواهند شد دستاوردهای نوآورانه حوزه خدمات فین‎تک‎ها را دنبال کنند. در نتیجه، بسیاری از آنها می‌توانند به شرکت‌های فین‎تک به‌عنوان فرصتی برای ارتقای خدمات بانکداری دیجیتالی نگاه کنند. این افزایش در تقاضا برای خدمات فین‌تکی می‌تواند فضای رشد بیشتری برای شرکت‌های ارائه‌دهنده اپلیکیشن‎های مالی و جذب سرمایه‎های جسورانه فراهم کند.

علاوه بر این، تضعیف اقتصاد می‌تواند سازمان‌های دولتی و قانون‌گذاران را وادار به تحریک توسعه راه‌حل‌های فین‌تکی کند. به‌عنوان مثال، کره‌جنوبی در نظر دارد به منظور تحریک جهشی اقتصاد خود در دوران شیوع کرونا، به‌طور موقت مقررات ۱۰ صنعت ازجمله فین‎تک‎ها را در ماه مارس تسهیل کند.

از طرفی سازمان بهداشت جهانی هم پرداخت‌های آنلاین را تشویق کرده‌است.تاثیر شیوع بیماری کرونا بر فین‌تک‎ها به اثر آن روی بازارهای مالی و رفتار سرمایه‎گذاری برمی‎گردد. حداقل در کوتاه‌مدت، سرمایه‌داران خرد به دنبال فضای ایمن‎تری برای سرمایه‎گذاری خواهند گشت که این مساله تاثیر منفی بر سرمایه‌گذاری VC شرکت‌های موجود و جدید دارد. آن دسته از فین‎تک‎هایی هم که با کسب‎وکارها همکاری می‎کنند، از گزندهای رکود اقتصادی در این روزها در امان نبودند. به ویژه برای شرکت‌های فین‎تک در بخش پرداخت‌، افت معاملات در تمام سطوح اقتصاد در سراسر جهان پیش‌بینی ‌شده است.

   آخرین دستاورد اکوسیستم‎ فین‎تک قبل از کرونا

قبل از شیوع بیماری کرونا و ایجاد بی‌ثباتی در بازار، چندین دستاورد بزرگ در اواخر سال ۲۰۱۹ و اوایل سال ۲۰۲۰ به دست آمد که اکوسیستم بانکی را دستخوش تغییر می‎کند. فعالیت اخیر روی تجزیه و تحلیل پیشرفته داده‌ها، توسعه پرداخت‌ها، وام دادن و فرصت‌های سرمایه‌گذاری متمرکز شده‌است. این ترکیبات چشم‌انداز خوبی را برای سیستم بانکی فراهم می‌کند. این اتفاقات عبارتند از:

اپل و گلدمن ساکس: این دو غول دیجیتال به‌طور مشترک یک کارت اعتباری جدید را در ماه اوت ۲۰۱۹ راه‌اندازی کردند. کارت اعتباری جدید اپل با برنامه کیف پول دیجیتال آی‌فون کار می‌کند.  این مشارکت در سال ۲۰۲۰ با اعلام همکاری آمازون توسعه یافت تا به شرکت‌های کوچک حاضر در پلت‌فرم آمازون برای فروش اعتبار داده شود.

پی‎پل و Honey: پی‎پل برنامه‌های خود را در تجارت الکترونیک در نوامبر ۲۰۱۹ با خرید شرکت Honey به ارزش ۴ میلیارد دلار توسعه داد. این خرید اهمیت ایجاد یک پلت فرم برای خدمات مالی را نشان می‌دهد که بخش مهمی از زندگی روزمره کاربران پی‎پل می‌شود. ویزا و Plaid: ویزا با خرید استارت آپ Plaid به ارزش ۳/ ۵ میلیارد دلار در ماه ژانویه ۲۰۲۰ موافقت کرد تا به وسیله شبکه داده Plaid به مشتریان اجازه ‌دهد حساب‌های بانکی سنتی خود را به شرکت‌های فین‌تکی مانند Venmo، Robinhood، acorns، Betterment و chime متصل کنند.

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا